Tickets
Shop
Nieuws

Informatie voor scholen

De KNSB heeft vier producten om de scholen te ondersteunen bij het aanbieden van leuke schoolschaatservaringen. Dit zijn: (1) lesboekjes, (2) leskaarten voor gymleraren, (3), E-learning voor sportleraren en (4) de schoolschaatsbox

Klik hier voor meer informatie. 

Lesboekjes

De KNSB heeft een interactieve, educatieve lesboekjes beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.

In de lesboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inlineskaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen. Alles om ervoor te zorgen dat leerlingen goed voorbereid op het ijs kunnen staan.

Het gaat om interactieve lesboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Voor een eerste indruk, kun je via onderstaande links previews van de lesboekjes bekijken.

  • Klik hier voor een preview van het lesboekje voor groep 3/4.
  • Klik hier voor een preview van het lesboekje voor groep 5/6.
  • Klik hier voor een preview van het lesboekje voor groep 7/8.

Via deze bestellink kan jouw school een bestelling plaatsen. Je kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groepen. Je betaalt slechts de administratie- en verzendkosten (deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling)

Leskaarten

Ga met de kinderen in de gymzaal alvast aan de slag met de eerste beginselen van het schaatsen. De KNSB heeft drie gratis leskaarten ontwikkeld voor in de gymzaal en drie gratis leskaarten voor op de ijsbaan. Zo kan jij als docent een leuke schoolschaatsles verzorgen.

Vraag hier de gratis (digitale) leskaarten aan en laat kinderen ervaren hoe leuk schaatsen is.

E-learning

Naast de leuke lesboekjes, de leskaarten en de schoolschaatsbox hebben we ook een gratis e-learning ontwikkeld voor vakleerkrachten, combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en gymdocenten, zodat jullie een leuke schoolschaatsles kunnen verzorgen aan kinderen tot en met 12 jaar. Er komt aan bod wat schaatsen is, welke oefeningen je kunt aanbieden in de gymzaal en op de ijsbaan en waar je allemaal op moet letten wanneer je met de kinderen naar de ijsbaan gaat.

Kortom: een leuke interactieve manier om kennis te maken met de schaatssport

Klik hier om naar de e-learning te gaan en gebruik de volgende inlogcode: IJSTIJD!1920

De schoolschaatsbox

De leukste schoolschaatsles in vier spellen; dat is de schoolschaatsbox. Gaat jouw basisschool met één of meer groepen schoolschaatsen en wil je als (gym)docent zelf een leuke schaatsles verzorgen? Dan heeft de KNSB in samenwerking met partner Trachitol een handige Schoolschaatsbox ontwikkeld. Deze kunststof kist bevat diverse materialen en een leskaart waarmee je heel makkelijk een leuke schaatsles kunt geven. Met het materiaal kunnen de kinderen in een uur tijd aan de hand van vier schaatsspellen leren schaatsen onder meer door een Elfstedenparcours met stempelkaarten. Het plezier staat natuurlijk voorop. Na afloop krijg je als docent een set diploma’s met stift mee om de namen van de kinderen op te schrijven. Ook ontvangen alle kinderen een brief mee naar huis voor hun ouders of verzorgers waarin ze geïnformeerd worden over de schoolschaatsles van hun kind.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan