Gaan of willen jullie een keer schaatsen met de leerlingen? Op alle kunstijsbanen zijn er mogelijkheden om te schoolschaatsen. Neem contact op met de ijsbaan in jullie buurt en vraag naar de mogelijkheden. 

Wil jij informatie ontvangen over het schoolschaatsen en lesmateriaal voor kinderen t/m 12 jaar? Meld je school hier aan en blijf op de hoogte. 

Om jullie als school te ondersteunen bij het aanbieden van een leuke schoolschaatservaring hebben wij 3 diensten ontwikkeld waar jullie als school mee aan de slag kunnen gaan.

1. Lespakketten:
De KNSB heeft een interactief educatief lespakket beschikbaar, dat speciaal is ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inlineskaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.

Het lesmateriaal bestaat uit interactieve werkboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Voor een eerste indruk kun je hier een preview van een lespakket bekijken.

Via deze bestellink kan jouw school een bestelling plaatsen. Je kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groep(en). Je betaalt slechts de administratie- en verzendkosten. (Deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling)

 

 

2. Leskaarten
Ga alvast met de kinderen in de gymzaal aan de slag met de eerste beginselen van het schaatsen! We hebben 3 gratis leskaarten ontwikkeld voor in de gymzaal en 3 gratis leskaarten voor op de ijsbaan. Zo kun ook jij als docent een leuke schoolschaatsles verzorgen!

Vraag hier de gratis (digitale) leskaarten aan. En laat de kinderen ervaren hoe leuk schaatsen is!

 

3. E-learning
Naast de leuke leskaarten hebben we ook een gratis e-learning ontwikkeld voor vakleerkrachten, combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en gymdocenten, zodat ook jullie een leuke schoolschaatsles kunnen verzorgen aan kinderen tot en met 12 jaar. Er komt aan bod wat schaatsen is, welke oefeningen je kunt aanbieden in de gymzaal én op de ijsbaan en waar je allemaal op moet letten wanneer je met de kinderen naar de ijsbaan gaat.

Kortom: een leuke interactieve manier om kennis te maken met de schaatssport!

Klik hier om naar de e-learning te gaan en gebruik de volgende inlogcode: IJSTIJD!1920

4. De leukste schoolschaatsles in vier spellen
Gaat jouw basisschool met één of meer groepen schoolschaatsen en wil je als (gym)docent zelf een leuke schaatsles verzorgen? Dan heeft de KNSB in samenwerking met partner Trachitol een handige Schoolschaatsbox ontwikkeld. Deze kunststof kist bevat diverse materialen en een leskaart waarmee je heel makkelijk een leuke schaatsles kunt geven. Met het materiaal kunnen de kinderen in een uur tijd aan de hand van vier schaatsspellen leren schaatsen onder meer door een Elfstedenparcours met stempelkaarten. Het plezier staat natuurlijk voorop. Na afloop krijg je als docent een set diploma’s met stift mee om de namen van de kinderen op te schrijven. Ook ontvangen alle kinderen een brief mee naar huis voor hun ouders of verzorgers waarin ze geïnformeerd worden over de schoolschaatsles van hun kind.

Alvast de leskaart doornemen? Download de kaart hier

Bekijk hier de demovideo over de schoolschaatsbox.Meer informatie
Heb je een vraag over IJSTIJD!? Neem dan contact op met het projectteam IJSTIJD! via: ijstijd@knsb.nl.