Gaan of willen jullie een keer schaatsen met de leerlingen? Op alle VKN-banen zijn er mogelijkheden om te schoolschaatsen. Neem contact op met de ijsbaan in jullie buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Lespakketten en e-learning
Wil je de kinderen, in het klaslokaal en gymles, optimaal voorbereiden op het schaatsen? Maak dan gratis gebruik van de lespakketten. Met de lespakketten krijgen kinderen in de klas al een schaatservaring door middel van leuke opdrachten uit het werkboekje. De vakleerkracht, gymdocent en/of combinatiefunctionarissen worden ondersteund met een (korte) e-learning waarin diverse leuke oefeningen staan voor in de gymzaal én op de ijsbaan. Gebruik de code IJSTIJD!1819 om in te loggen.

Meer info lespakketten
De KNSB heeft een interactief educatief lespakket beschikbaar, dat speciaal is ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inline-skaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.

Preview
Het lesmateriaal bestaat uit interactieve werkboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Ter aanvulling op de werkboekjes zijn er filmpjes van de verschillende schaatsdisciplines. 
Voor een eerste indruk kun je hier een preview van een lespakket bekijken.

Via deze bestellink kan een school een bestelling plaatsen. De school kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groep(en). Zij betalen slechts de administratie- en verzendkosten, deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling.

E-learning schaatsen is fun
Voor vakleerkrachten, combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en gymdocenten is een gratis e-learning ontwikkeld waarmee je handige tips en informatie krijgt hoe je een leuke schoolschaatsles kunt geven aan kinderen tot en met 12 jaar.

Onder andere komt aan bod wat schaatsen is, welke oefeningen je kunt aanbieden in de gymzaal én op de ijsbaan en waar je allemaal op moet letten wanneer je met de kinderen naar de ijsbaan gaat.

Kortom: een leuke interactieve manier om kennis te maken met de schaatssport!

Klik hier om naar de e-learning te gaan en gebruik de volgende inlogcode: IJSTIJD!1819

Meer informatie
Voor vragen over IJSTIJD! verwijzen we je graag door naar de FAQ. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het projectteam IJSTIJD! via: ijstijd@knsb.nl.