Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2015

IJsbaan in Warschau wordt gemoderniseerde schaatshal

De Tor Stegny-ijsbaan in Warschau zal een flinke metamorfose ondergaan. De baan wordt gemoderniseerd en omgetoverd tot een multifunctionele, overdekte hal.

Foto : tvnwarszawa.tvn24.pl

Door de verbouwing wordt de hal, die een totale capaciteit krijgt van 6259 plaatsen, geschikt voor verschillende sporten als schaatsen, ijshockey en curling. In de zomer is er door een speciale coating plaats voor bijvoorbeeld volleybal en basketbal.

Behalve de ijsbaan wordt er in de Tor Stegny-hal ook plaats ingeruimd voor sportzalen, een fitnessruimte, kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Daarnaast komen er onder meer kantoren en persruimtes. Er zou omgerekend bijna 38 miljoen euro met de verbouwing gemoeid zijn.

Volgens Adam Korol, de Poolse minister van Sport, is het nieuwe onderkomen een boost voor de Poolse topsporters. "Onze sporters kunnen zich nog beter voorbereiden op de grootste evenementen, zoals de Winterspelen. Er kan zes tot zeven maanden per jaar onder uitstekende omstandigheden getraind worden."

Internationale evenementen

In eerste instantie zal de huidige baan in Warschau gesloopt worden, alvorens er een nieuwe hal verrijst met een verbeterde infrastructuur. Met de vernieuwing hoopt de Poolse hoofdstad meer kans te maken op het organiseren van internationale evenementen.

Daarbij wordt niet alleen ingezet op internationale langebaanwedstrijden, maar ook op evenementen in het shorttrack, kunstrijden, ijshockey en curling. Wanneer de nieuwe hal klaar moet zijn is nog niet precies bekend.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan