Tickets
Shop
Nieuws 11 jun 2015

Wotherspoon aan de slag als trainer in Noorwegen

Jeremy Wotherspoon gaat komend seizoen aan de slag in Noorwegen.

Foto : Neeke Smit

Dat bevestigt de voormalig sprinter uit Canada tegenover het Noorse HA. Ruim een maand geleden was al bekend dat de Noorse bond hengelde naar Wotherspoon. Naast de Canadees zullen ook de Poolse sprinters Artur Was, Piotr Michalski en Artur Nogal in Noorwegen gaan trainen.

De 38-jarige Wotherspoon, die nog altijd het wereldrecord op de 500 meter in handen heeft met 34,03, gaat als trainer aan de slag om Noorse talenten beter te maken. Eén van de belangrijkste redenen voor zijn keuze is de cultuur van het land die hem een vertrouwd gevoel geeft, zo zegt hij.

"Canada heeft meer overeenkomsten met Noorwegen dan met Duitsland, waar ik vier jaar heb gewoond. Het leven lijkt hier vrijer te zijn en de mensen zijn meer open, net als in Canada. Ik heb voor Noorwegen gekozen vanwege de schaatstradities, de talenten en de mogelijkheden die er zijn met het oog op de toekomst."

Hoger niveau

Wotherspoon, die dus geen bondscoach wordt maar zich als trainer met de schaatsers zal bezighouden, hoopt het schaatsen in Noorwegen in de komende tijd naar een hoger niveau te helpen.

"Alles hoeft niet bij voorbaat perfect te zijn voor het eindresultaat. Samen met de ervaringen van anderen kan ik helpen om talenten beter te maken. Als het met lukt om in de komende jaren een groep goede schaatsters neer te zetten, waarin ze elkaar helpen om grenzen te verleggen, dan heb ik mijn werk goed gedaan."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan