Tickets
Shop
Nieuws 24 mrt 2015

Van Riessen, Valkenburg en Gerritsen weg bij Orie

De contracten van Diane Valkenburg, Annette Gerritsen en Laurine van Riessen worden bij Team LottoNL-Jumbo niet verlengd. Van Riessen gaat zich de komende jaren richten op baanwielrennen en Valkenburg en Gerritsen moeten uitzien naar een nieuwe schaatsploeg.

Foto : Sander Chamid

"De afgelopen twee jaar hebben we jammer genoeg niet de gewenste successen kunnen boeken’’, zegt Team LottoNL-Jumbo-coach Jac Orie in een persbericht van de ploeg. "Daardoor was het ons duidelijk dat er een andere koers moet worden gevaren."

"We praten momenteel met enkele zeer talentvolle schaatssters - uit Nederland en het buitenland – en hopen op korte termijn enkele versterkingen te presenteren." Met de enige overgebleven dame in de equipe, Roxanne van Hemert, wordt nog gesproken.

Voor Gerritsen en Valkenburg is in die nieuwe koers geen plek, Van Riessen (27) hoopt als baanwielrenster naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te kunnen en zet haar schaatsloopbaan daarom even op een laag pitje. De ploeg bekijkt nog of ze de sprintster na die olympische missie weer kunnen ondersteunen, want na 2016 wil Van Riessen weer gaan schaatsen.

"Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij het team getraind en ik heb er een mooie tijd gehad’’, reageerde de winnares van het olympisch brons in 2010. "De overgang naar de baanploeg is nu een mooie stap om me uiteindelijk zo goed mogelijk te ontwikkelen als baanfietsster in aanloop naar de Olympische Spelen van Rio. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging", aldus Van Riessen.

Valkenburg (30) veroverde onder leiding van Orie tweemaal zilver bij een WK: in 2011 op de WK afstanden (1500m) en in 2013 op het WK allround. Daarnaast veroverde de Zuid-Hollandse ook nog eens brons op het EK allround. Afgelopen weekend sloot ze haar seizoen af met een bronzen medaille op de drie kilometer bij de World Cup Finale in Erfurt.

Gerritsen (29) was het seizoen 2009-2010 Nederlandse kampioene op de 500, 1000 en 1500 meter kroonde ze zich tot Nederlands kampioene sprint én veroverde ze olympisch zilver op de Spelen van Vancouver. Dat was onder leiding van Orie, maar na een uitstapje naar Team Liga wist ze dat niveau niet meer te bereiken.

Volg alle transfers op ons transferoverzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan