Tickets
Shop
Nieuws 24 okt 2014

Van Riessen: ‘Deze winter nog in teken van schaatsen’

Misschien is Laurine van Riessen wel het perfecte boegbeeld voor de nieuwe TEAMLottoNL-ploeg. De sprintster maakte namelijk twee weken geleden bekend naast het schaatsen ook het baanwielrennen, de teamsprint, op te pakken. “Deze winter richt ik me nog vol op het schaatsen, maar volgende winter zal ik ook meer richting het fietsen gaan”, zegt Van Riessen bij de perspresentatie van de wieler- en schaatsploeg.

Via het NOC*NSF hoorde Van Riessen dat de nationale baanselectie nog op zoek was naar een rappe rijdster. De huidige selectie is wel snel, maar mist wat explosiviteit bij de start. Van Riessen werkte een aantal tests af en werd geschikt bevonden om zich bij de ploeg te voegen.

“Deze winter zal ik hoofdzakelijk wat wielertrainingen oppakken. Volgende winter zal ik de grote wedstrijden rijden en dan wordt het kijken hoe het te combineren is met de schaatswedstrijden. Dat betekent dat ik volgend jaar ook wat dingen moet laten schieten.”

Van Riessen mikt met het baanwielrennen op de Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro. Ze is nu geselecteerd om te trainen met de andere wielrensters, maar zeker van een plekje is ze nog niet. “Ik ben er nog niet. Ik moet nog wel laten zien dat ik er bij hoor.”

Hoe ze dat precies zal doen gaat Van Riessen met haar coach en de bondscoach van de baanwielrenners René Wolff overleggen na de KPN NK Afstanden, want daar is ze in eerste instantie op gefocust.

NK Afstanden

“Het is altijd een beetje zoeken naar het goede gevoel, zo aan het begin van het seizoen, maar het gaat de goede kant op”, zegt ze. “Ik ga voor de 500 en de 1000 meter, maar ik heb ook veel op de 1500 meter getraind, dus die neem ik ook mee.”

En ook al moet er nog wat geschaafd worden aan haar techniek, toch is Van Riessen ambitieus. “Ik ga altijd voor een titel.”


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan