Tickets
Shop
Nieuws 25 mrt 2015

Noren tonen interesse in Wotherspoon

De Noorse schaatsbond zou volgens de Noorse televisiezender TV2 interesse hebben om Jeremy Wotherspoon als coach aan te trekken. Ook de Canadees staat positief tegenover een trainerschap in Noorwegen.

Foto : Neeke Smit

Een probleem bij de Noren is dat het budget beperkt is. Op dit moment heeft de Noorse ploeg alleen de ondersteuning van een kleine subsponsor. Wanneer er een nieuwe sponsor gevonden wordt lijkt niets de samenwerking in de weg te kunnen zitten.

"Ik wil naar Noorwegen om te trainen", zegt Wotherspoon tegen TV2. "Ik denk dat we iets goeds kunnen bouwen. Ze hebben een goed idee van hoe er zou moeten worden opgeleid."

Ook bij de bond bestaat er veel enthousiasme. Finn Halvorsen, de technisch directeur van de bond, benadrukt dat er normaliter geen buitenlandse coaches worden aangetrokken, maar dat Wotherspoon daarop een uitzondering vormt. 

"Hij is speciaal en wordt gezocht als een versterking van het huidige systeem. Hij heeft nog steeds het wereldrecord van 500 meter en is de beste sprinter van de wereld, maar hij is zeer bescheiden en wil Noorse leren als hij komt."

In Noorwegen zou Wotherspoon geen vervanger van een van de huidige coaches worden, maar een aanvulling op het team dat het afgelopen jaar met sprinters als Espen Aarnes Hvammen en Håvard Holmefjord Lorentzen al aardig aan de weg timmerde.

De afgelopen jaren was Wotherspoon als coach werkzaam bij de KIA Speed Skating Academy, maar de toekomst van de schaatsschool in het Zuid-Duitse Inzell is nog onzeker. Initiatiefnemer en eigenaar van de academie, Marnix Wieberdink, is nog wel in gesprek met Wotherspoon om te kijken of de samenwerking voortgezet kan worden.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan