De ijsbaan in het Poolse Zakopane wordt volledig overdekt. Dat heeft de minister van sport van het Oost-Europese land Andrzej Biernat gezegd.

Zakopane krijgt daarmee de eerste overdekte ijsbaan van het land. De modernisering gaat tussen de zeven en de tien miljoen euro kosten.

Wanneer de werkzaamheden precies beginnen is vooralsnog niet bekend. Volgens Biernat is het wachten op bedrijven die investeren in nieuwe projecten in de directe omgeving van de ijsbaan.

Het Poolse langebaanschaatsen is de afgelopen jaren bezig aan een opmars. Zo veroverde Zbigniew Brodka tijdens de Olympische Spelen in Sotsji het eerste schaatsgoud voor het land. Op de 1500 meter troefde hij Koen Verweij met een verschil van 0,003 seconden af.

Brodka, die in Sotsji samen met Konrad Niedzwiedzki en Jan Szymanski ook nog brons pakte op de ploegenachtervolging, gaf in Rusland al aan dat er in Polen veel verbeterd moest worden om de goede prestaties te kunnen consolideren. Het te bouwen dak op de baan van Zakopane lijkt dan ook een eerste stap in die richting.