Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2014

Kramer uit kritiek op Sportgala

Sven Kramer heeft zich vrijdag zeer kritisch uitgelaten over het jaarlijkse Sportgala. Dat is volgens de rijder van Team LottoNL-Jumbo te veel een populariteitsprijs die voor een groot deel is gebaseerd op de gunfactor.

Foto : Sander Chamid

Dat schrijft hij vrijdag in zijn column in De Telegraaf. "Bij het stemgedrag van sporters gaat het niet louter om de weging van prestaties, maar veel meer en veel te vaak om persoonlijke voorkeuren."

Voetballers en schaatsers komen er volgens Kramer om die reden vaak bekaaid af. "Waarom? Omdat wij het in de ogen van veel sporters te goed hebben, zowel qua aandacht als financiële beloning. Daarnaast leeft de gedachte dat schaatsers te succesvol zijn. En dat is weer typisch Nederlands."

Wat Kramer betreft heeft het Sportgala geen meerwaarde. "Anders gezegd, ik zal er geen seconde minder van slapen als we met deze verkiezing zouden stoppen."

Kramer werd zelf éénmaal verkozen tot sportman van het jaar. Dat was in 2007, toen hij een uiterst succesvol seizoen kende. Hij was superieur op de NK en WK afstanden en won daarnaast het NK, EK en WK allround.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan