Tickets
Shop
Nieuws 11 okt 2014

Nieuwe klapschaats moet voor revolutie zorgen

Schaatsers kunnen vanaf het seizoen 2015-2016 mogelijk gebruik maken van een nieuwe revolutionaire klapschaats.

Bij Finn BV, het Nederlandse bedrijf dat de schaatsen op de markt wil brengen, weet men zeker dat hun schaatsen nog snellere rondetijden op zullen leveren, meldt het Dagblad van het Noorden

Peter van der Klok, directeur van Finn BV en direct betrokken bij de ontwikkeling van de klapschaats zoals wij die nu kennen, geeft aan dat magneten het geheim zijn achter de nieuwe schaats.

“De klapschaatsen van nu hebben veertjes die ervoor zorgen dat de hij klapt. Groot nadeel is dat de veertjes veel energie absorberen en ook nog wel eens willen breken. In plaats van veertjes gebruiken wij magneten om het ijzer van de schaats weer bij de schoen te krijgen”, zegt Van der Klok.

Hoger rendement

De directeur is daarbij zeker van zijn zaak. “Hierdoor heeft de schaatser niet met krachtverlies te maken en is het rendement van de schaats dus veel hoger. Gevolg hiervan is dat er met dezelfde hoeveelheid kracht sneller kan worden gereden. Dat garandeer ik.”

Volgens Van der Klok zijn ‘toppers’ in de sport momenteel druk bezig met testen van de schaatsen, maar namen wil hij niet noemen. “We zitten nog in de testfase, maar het ziet er goed uit.”

Als de schaats echt voor een revolutie zal zorgen, zullen niet alleen langebaanschaatsers daarvan profiteren. “We komen met verschillende types. Een voor het langebaanschaatsen en een voor tochten op natuurijs”, aldus Van der Klok.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan