Tickets
Shop
Nieuws 14 dec 2010

Tuitert Sportman van het Jaar

AMSTERDAM - Mark Tuitert is dinsdag tijdens het Sportgala in Amsterdam gekozen tot Sportman van het Jaar. De andere genomineerden waren Wesley Sneijder en Sven Kramer. Tuitert won bij de Winterspelen de 1500 meter.

Tuitert ontving de Jaap Edentrofee uit handen van windsurfer en oud-winnaar van de prijs Stephan van den Berg. "Ik ben heel vereerd. Ik heb een unieke prestatie geleverd, maar dat hebben de andere twee genomineerden ook'', vertelde Tuitert.

"Het is een enorme eer om naast zulke grootheden genomineerd te zijn. Het is een eer ook om Ard Schenk op te volgen als winnaar van de 1500 meter bij de Olympische Spelen. Ik had erover gedroomd, het was te mooi om waar te zijn.''


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan