Tickets
Shop
Shorttrack 15 mrt 2024

Lees terug: Liveblog WK Shorttrack - Kwalificatiedag in Rotterdam

Het belangrijkste shorttracktoernooi van het jaar is begonnen! Drie dagen lang strijden de beste shorttrackers om de wereldtitel in Ahoy. Volg alle updates van het Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack presented by Odido via ons liveblog.

Foto : Wiebe Sietze

*Ververs deze pagina om de nieuwste updates te zien*

  • Bekijk de 'Wat moet je weten over het WK Shorttrack' hier
  • Live kijken: vanaf 12:00 de livestream via NOS.nl
  • Ritindelingen en uitslagen staan hier

20:46 uur - Bedankt voor het volgen!
We kijken terug op een mooie eerste dag van het WK Shorttrack in Rotterdam. Morgen zijn we er uiteraard weer, dan staan de eerste finales op het programma.

20:28 uur - Nederlandse mannen winnen de halve finale
Jens van 't Wout brengt Nederland naar de winst in de tweede halve finale bij de relay van de mannen. Polen eindigt als tweede, Zuid-Korea eindigt verrassend op de derde plek.

20:05 uur - Schulting is in orde
Zij versnelt en nadat Duitsland en Polen al moesten lossen, lag ook Italië op de rekker. Xandra Velzeboer maakt het na de versnelling van Schulting heel sterk af.

20:01 uur - Europees treffen met Nederland erbij
De regerend wereldkampioenen van Nederland nemen het op tegen Italië, Polen en Duitsland.

20:00 uur - Canada en Verenigde Staten voldoen aan verwachtingen
Zij rijden met gemak naar de eerste twee plekken in de eerste heat van de relay bij de vrouwen. Japan en Kazakhstan eindigen als derde en vierde.

19:53 uur - Schulting en Velzeboer voeren Nederlandse team in relay aan
We maken ons op voor de relay bij de vrouwen. Nederland komt met Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Michelle Velzeboer en Yara van Kerkhof aan de start. Ze rijden de tweede heat.

19:32 uur - De tweede kwartfinale is een prooi voor Italië
Italië grijpt de winst voor Zuid-Korea terwijl Japan eruit vliegt ten koste van Frankrijk.

19:22 uur - Poutsma start bijzonder hard
Alleen Canada kan de Nederlandse ploeg volgen, maar Jens van 't Wout is de perfecte afmaker en blijft Steven Dubois voor. Een plek in de halve finale is zeker voor het viertal Van 't Wout, Boer, Poutsma en Velzeboer.

19:19 uur - De teamleden van Nederland op het ijs....
Jens van 't Wout, Teun Boer, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma gaan namens Nederland starten op de mixed team relay.

19:08 uur - Nu de teamonderdelen nog
Het toetje van vandaag zijn de relays: eerst de mixed relay met Nederland in de eerste heat. Ze nemen het op tegen België, Hongarije en Canada.

19:06 uur - Shaolin 'Sander' Liu wint de laatste individuele race
De Chinese Hongaar die inmiddels weer uitkomt voor China wint de laatste individuele race van de avond. Samen met onder anderen Jens van 't Wout en Itzhak de Laat mag hij zich opmaken voor het hoofdprogramma. 

19:03 uur - Treacy krijgt de penalty, De Laat door naar het hoofdprogramma
Niall Treacy eindigde zijn race in de luchtkussens en krijgt ook de straf nog. De Laat gaat dus door naar de kwartfinales op de 1000 meter.

19:00 uur - De Laat claimt de tweede plek met wanhoopsactie
Hij moest van ver komen na een incident vroeg in de race, maar Itzhak de Laat knokt zich terug in de wedstrijd en eindigt achter Ji Won Park als tweede. De Leeuwarder moet nog wel even afwachten of hij niet in overtreding was....

18:54 uur - Emons krijgt de penalty
Hij wordt aangewezen als schuldige van het incident waar hijzelf het grootste slachtoffer van was.

18:51 uur - Friso Emons ten val in zijn heat
Friso Emons moet knokken om zich te handhaven in de heat, maar komt na een duel met de Chinees Xiaojun Lin ten val. De jury gaat het incident bekijken, maar het lijkt toch echt de eigen fout van Emons te zijn.

18:46 uur - Van 't Wout laat zich niet verrassen
Na een briljante actie verliest Jens van 't Wout nog een plekje aan William Dandjinou, maar met de tweede plek doet hij ruim voldoende om door te gaan naar de eindronde van de 1000 meter.

18:45 uur - Sighel verwijst Kim naar de herkansingen
Een mooie tweede heat met Steven Dubois, Pietro Sighel en Gun Woo Kim. Die laatste moet van ver komen in de laatste ronde en kan zijn uitschuifbeen net niet ver genoeg krijgen om Sighel te kloppen. De Koreaan gaat naar de herkansingen. Nu zien we Jens van 't Wout in de baan.

18:39 uur - Door met de mannen
Zeven heats bij de mannen op het programma. Jens van 't Wout zit in heat 3, Friso Emons in heat 4 en Itzhak de Laat in heat 6.

18:36 uur - Buitenlandse favorieten ook door
Kristen Santos-Griswold, Gilli Kim, Corinne Stoddard, Hanne Desmet en Kim Boutin pakken allen de ritwinst in hun heat. 

18:27 - Schulting eerste
De olympische kampioene is probleemloos door naar de kwartfinale en geniet van het publiek in Ahoy.

18:11 uur - Ook zus Xandra naar kwartfinale
Vroeg in de race pakt Velzeboer het initiatief in de race, dat ze niet meer weggeeft. De wereldkampioene van vorig jaar schaatst weg bij haar concurrenten en pakt het ticket voor de volgende ronde. 

18:04 uur - Ritwinst Michelle Velzeboer
De shorttrackster die vorige week haar 21ste verjaardag vierde zet een sterke rit neer en hoeft zich niet maximaal in te spannen voor de eerste plaats. Op zaterdag verschijnt ze in de halve finale op de 1500 meter, zondag start ze in de kwartfinale van de 1000. 

17:56 uur - 1000 meter vrouwen
Terwijl de Hermes House Band de fans in Ahoy vermaken, kijken wij alvast vooruit naar de 1000 meter. Drie Nederlandse vrouwen komen in actie: Michelle Velzeboer in de eerste heat, Xandra Velzeboer in de derde en Suzanne Schulting in de zevende. Behaalt Schulting de maximale score individueel op de eerste dag? Op de 500 meter en 1500 meter kwalificeerde ze zich al voor de hoofdronde. 

17:45 uur - Goed nieuws voor Itzhak de Laat
Ook hij mag zich namelijk opmaken voor de hetas. Zijn derde plek en eindtijd was genoeg voor plaatsing. Om 18.03 uur gaan we verder met de heats voor de vrouwen. 

17:43 uur - Emons plaatst zich voor de heats
Na een mooie strijd met Michal Niewinski gaat Eons door naar de heats op de 1000 meter, hij wordt op de streep net geklopt door de Pool. 

17:38 uur - Friso Emons betreedt de arena
 
Terwijl de juryleden nog bezig zijn met een penalty uit de vorige heat komt Friso Emons op het ijs voor zijn heat. Eerder vandaag plaatste hij zich al voor het hoofdprogramma op de 1500 meter.

17:31 uur - Regerend wereldkampioen Park maakt geen fouten
Totale controle bij Ji-Won Park, de regerend wereldkapioen op de 1000 meter. Hij wint op z'n gemakje de voorronde. Ook de andere favorieten maakten tot op heden geen fouten.

17:16 uur - De Laat eindigt als derde
Itzhak de Laat zat lange tijd van voren in zijn voorronde, maar verliest de leiding door een actie van Stijn Desmet en ziet even daarna ook Steven Dubois langszij komen. De Laat mag zich opmaken voor een herkansing.

17:13 uur - De Laat mag aan de bak
Itzhak de Laat is weer in de baan voor zijn 1000 meter-voorronde, hij neemt het op tegen onder anderen Steven Dubois en Stijn Desmet.

17:08 uur - Gejuich voor Jens van 't Wout
Zonder problemen pakt Van 't Wout winst in zijn voorronde. De Nederlander schuift eenvoudig op met een paar mooie acties. Hij kan zich opmaken voor de heats.

17:05 uur - Van 't Wout weer in de baan
Na zijn val en uitschakeling op de 500 meter is Jens van 't Wout terug op het ijs voor de 1000 meter. Op die afstand eindigde hij dit jaar ondanks twee gemiste World Cups op de zesde plek in het eindklassement.

16:58 uur - We starten met de voorrondes van de 1000 meter
Tijd voor actie, we beginnen de avondsessie in Ahoy met de voorrondes van de 1000 meter voor mannen. Drie Nederlanders in actie: Jens van 't Wout in heat 3, Itzhak de Laat in heat 5 en Friso Emons in heat 12.

16:42 uur - Nog een kleine 20 minuten tot de volgende sessie
Xandra Velzeboer en Jens van ’t Wout zullen deze dagen een gooi willen doen naar de hoogste trede op het podium. In 1988 was er voor het eerst individueel succes voor Nederland. Peter van der Velde, met onder meer Jeroen Otter gezien als shorttrackpionier, moest het in die tijd doen met minder luxe dan TeamNL tegenwoordig. De shorttracker oefende in zijn woonplaats Zoeterwoude op de sloten zijn bochten. En als er geen ijs lag? Dan bond hij zijn rolschaatsen onder en tekende hij een bocht met stoepkrijt op een parkeerplaats.

Voor Peter van der Velde werd het WK in het Amerikaanse Saint Louis onvergetelijk, hij werd de eerste Nederlandse individuele wereldkampioen. Na afloop werd hij per telegram gefeliciteerd door toenmalig koningin Beatrix. Een paar weken na zijn titel won Van der Velde met de relay goud op de Olympische Spelen van Seoul, toen shorttrack als demonstratiesport op het programma stond. Het waren zijn laatste successen, want op 22-jarige leeftijd nam hij afscheid van een sport, niet wetende dat 36 jaar later heel Ahoy vol zou zitten voor zijn schaatsdiscipline.

15:34 uur - Eerste sessie voorbij
De eerste races van het WK zijn voorbij, om 17:00 uur gaat het programma weer verder met de voorrondes van de 1000 meter en de relays. 

De Nederlanders die zich gekwalificeerd hebben voor de hoofdronde op zaterdag:
1500 meter: Friso Emons, Itzhak de Laat, Jens van 't Wout, Suzanne Schulting en Michelle Velzeboer
500 meter: Teun Boer, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Suzanne Schulting

15:32 uur - Geen toevoeging Van 't Wout
Wel een penalty voor Niewinski, Kruzbergs wordt toegevoegd. Jens van 't Wout eindigt als derde in zijn heat en kwalificeert zich niet voor de volgende ronde, net als Huisman. Boer is de enige Nederlander die doorgaat. 

15:28 uur - Val Jens van 't Wout!
De Nederlander probeerde Daeheon Hwang in te halen. Die poging mislukte, waarna hij door twee andere shorttrackers voorbij gesneld werd. Vervolgens botsten Roberts Kruzbergs en Michal Niewinski tegen elkaar aan en werd Van 't Wout meegenomen in hun val. De videoscheidsrechters moeten nu beslissen over het lot van de Nederlander. Het is kiezen tussen twee kwaden: mocht Van 't Wout of een van zijn tegenstanders toegevoegd worden, dan gaat dat ten koste van Kay Huisman. 

15:26 uur - Teun de Boer als eerste door
De Nederlander pakt al vroeg in de race de koppositie om die vervolgens niet meer weg te geven. Ook Xiaojun is door, Jordan Pierre-Gilles moet afwachten of zijn tijd voldoende is. De nummer een van de World Cup kwam als derde over de finish. 

15:25 uur - Moeizaam WK voor Desmet
Het is nog niet het toernooi van de Belg Stijn Desmet. Op de 1500 meter werd hij uitgeschakeld in de kwartfinale. De eerste voorronde van de 500 meter overleefde hij nipt, maar een vijfde plaats in de tweede voorronde is onvoldoende voor kwalificatie. Hij krijgt het druk morgenochtend met de herkansingen. 

15:16 uur - Afwachten voor Huisman
Vanaf de vierde plek werd het een inhaalslag voor Kay Huisman. Hij haalt een concurrent in en finisht als derde. Hij moet afwachten of hij tot de vier tijdsnelsten behoort, maar er zijn al twee mannen sneller dan hij.  Nog drie heats te gaan. 

15:07 uur - Mannen op het ijs
De mannen, die net al hun eerste voorronde gereden hebben, moeten nog een heat overleven om door te mogen naar de kwartfinale. Alle drie de Nederlanders zitten nog in het toernooi: Kay Huisman (heat 4), Teun Boer (heat 6) en Jens van 't Wout (heat 7). 

15:05 uur - Velzeboer wint rit
Ook Xandra Velzeboer mag zich opmaken voor de kwartfinale van zaterdag. De wereldrecordhoudster begint haar toernooi sterk. Ze is bijna twee tienden sneller dan haar concurrente en teamgenote Selma Poutsma. De drie Nederlandse vrouwen plaatsen zich probleemloos voor de kwartfinales van zaterdag. 

15:02 uur - Val Shim
De Koreaanse Suk Hee Shim valt in haar voorronde 500 meter. Omdat er geen tegenstandster in de buurt was, worden er geen penalty's uitgedeeld. Kamilia Stormowska en Rika Kanai gaan door.

15:00 uur - ook Poutsma naar kwartfinale
Ondanks een paar wankele stappen rijdt ze naar de snelste tijd tot nu toe. Een goed begin van haar toernooi. 

14:56 uur - Schulting superieur
Vanaf de lastige startpositie vijf schuift Schulting op naar plaats twee, waarna ze de koppositie pakt. Die geeft ze niet meer uit handen. 

14:54 uur - Suzanne Schulting aan start
Kexin Fan, Kristen Santos-Griswold en Hanne Desmet schaatsen gemakkelijk naar de eerste plaats. 

14:45 uur - Snelle start Kim Boutin
In de tweede heat gaat de Canadese soeverein naar de winst. Met 43,15 plaatst ze zich voor de kwartfinale van zaterdag. De eerste twee rijders van elke rit kwalificeren zich voor het hoofdprogramma, er is geen plek voor tijdsnelsten. 

14:33 uur - Hoge verwachtingen op de 500 meter
De Nederlandse vrouwen zijn dit jaar erg dominant op de 500 meter. Xandra Velzeboer schreef vijf wereldbekerraces op haar naam, Selma Poutsma twee. Een keer kwamen ze zelfs op precies hetzelfde moment over de streep, een unicum in de World Cup-geschiedenis. De druk zal hoog zijn bij de twee shorttrackster. Het is van belang dat ze een scherpe tijd neerzetten in de voorrondes, want op basis van tijd worden de startposities gemaakt voor de volgende ronde. 

14:23 uur - Jens van 't Wout van 3 naar 1
Zakelijk ritje van Jens van 't Wout! Hij mist zijn start een beetje, maar komt met zijn snelheid makkelijk naar voren. Hij wint de rit voor Xiaojun Lin en Shogo Miyata.

14:20 uur - Teun Boer zonder problemen door
Een mooie start voor de regerend Nederlands kampioen op de 500 meter. Hij gaat door naar de volgende ronde. Roberts Kruzbergs uit Letland dringt aan, maar krijgt geen kans om aan te vallen bij Boer. Nu is het de beurt aan Jens van 't Wout.

14:16 uur - Steven Dubois nu wel wakker
Dubois liet zich eerder vandaag bijna verrassen op de 1500 meter, maar is nu op de afspraak. Hij wint de tiende heat van de 500 meter, ziet Teun Boer vanachter de boarding. Hij mag nu de baan in.

14:11 uur - Huisman klopt Desmet op de streep
Kay Huisman maakt het spannend door op de tweede positie aan de race te beginnen, maar een mooie inhaalactie buitenom bezorgt hem een tweede plek en plaatsing in het hoofdprogramma van de 500 meter.

14:09 uur - Kay Huisman begint aan zijn WK Shorttrack
Hij neemt het in deze race op tegen Stijn Desmet (België), Furkan Akar (Turkije) en Bence Nogradi (Hongarije).

14:02 uur - Sjinkie Knegt, de grote afwezige
De Schicht van Bantega eiste in 2017 een hoofdrol op in Rotterdam. Hoewel de sprint niet zijn sterkste punt was, won hij op de 500 meter de wereldtitel. Ook pakte hij zilver in het allroundklassement en door geweldige inhaalacties in de relayfinale eindigden de Nederlandse mannen met het goud. In Ahoy ontbreekt de wereldrecordhouder 1500 meter. Zelf meldde hij bij De Telegraaf al dat hij te laat begonnen was met trainen in de zomer, mede door deelname aan een tv-programma en de zwangerschap van zijn vriendin. Inmiddels is hun zoon Joah geboren en wil Knegt in de zomer stappen zetten. Hij is ervan overtuigd dat hij tot de top-3 behoort in Nederland en wil zich graag kwalificeren voor de Winterspelen in Milaan.

13:51 uur - We zijn begonnen aan de 500 meter
De mannen rijden hun voorrondes voor de 500 meter: Kay Huisman start in heat 8, Teun Boer in heat 11 en Jens van 't Wout in heat 12.

13:35 uur - De Nederlanders geplaatst voor de halve finales
Met uitzondering van Yara van Kerkhof hebben alle Nederlandse rijders zich geplaatste op de 1500 meter. De voorrondes van de 500 meter beginnen om 13.50 uur.

13:24 uur - Ji Won Park meldt zich ook in de halve finale
Bij de mannen laten de favorieten vooralsnog geen steken vallen. Ook Ji-Won Park, de derde van het wereldbekerklassement, wint soeverein en gaat door naar het hoofdprogramma.

13:21 uur - Jens van 't Wout wint zijn heat
Ahoy laat zich horen voor de Nederlandse shorttrackhoop bij de mannen. Hij wint zijn heat met een mooie passeerbeweging op William Dandjidou in de laatste ronde. Van 't Wout mag zich opmaken voor de 500 meter voorronde later vanmiddag.

13:16 uur - Tijd voor Jens van 't Wout
Jens van 't Wout moet nog even geduld hebben, omdat de jury kijkt naar een fotofinish van de vorige heat. Oleh Handei uit Oekraïne wint de wedstrijd, Stijn Desmet laat zich in de laatste ronde piepelen en eindigt op de derde plek. 

13:08 uur - Elleboogblessure weerhoudt Felix Roussell van deelname
Bij de mannen ontbreekt dit weekend de Canadees Felix Roussel, de nummer vijf van de Crystal Globe, de World Cup-ranking over alle afstanden. Een dag voor het WK Afstanden blesseerde hij bij een val op het Rotterdamse ijs zijn elleboog. Niet alleen een kanshebber op eremetaal op de individuele nummers, ook een belangrijke schakel van de Canadese relayploeg.

13:04 - Steven Dubois op de wip
Daeheon Hwang wint de derde kwartfinale, maar Steven Dubois heeft een fotofinish nodig om door te gaan naar de halve finale. Hij steekt zijn schaats nipt eerder dan Kosei Hayashi over de streep.

13:01 - Tijdsnelsten maken geen kans meer
Door de toevoeging van De Laat en Treacy in de finale is de snelste tijd van de derde plek niet meer van toepassing op deze 1500 meter. Jens van 't Wout weet in de zesde heat dus wat hem te doen staat: bij de eerste twee eindigen.

12:59 uur - Penalty voor Jonathan So, Itzhak de Laat advanced
So wordt aangewezen als schuldige van het incident in de tweede heat, De Laat en Treacy worden toegevoegd aan de halve finale.

12:57 uur - Itzhak de Laat wordt ten val gebracht
Een zeer attende race van Itzhak de Laat eindigt in mineur... Met twee ronden te gaan wordt hij van achteren aangetikt en komt hij samen met de Britse rijder Niall Treacy in de kussens terecht. De Amerikaan Jonathan So is er ook bij betrokken. De juryleden mogen weer aan de slag.

12:52 uur - Emons op hoog tempo naar de tweede plek
Friso Emons gaat een groot deel van de race aan de leiding, maar wordt op de streep net ingehaald door de Italiaan Spechenhauser. Hij eindigt als tweede en is daarmee geplaatst voor de halve finales.

12:49 uur - Friso Emons aan de start 
De winnaar van het zilver op het EK Shorttrack, Friso Emons, komt direct in actie in de eerste heat. Het ijs is weer gedweild en we maken ons op voor de start.

12:47 uur - Eerste wedstrijd Jens van ’t Wout na EK
Halverwege de Europese titelstrijd in Gdansk moest Jens van ’t Wout verplicht de strijd staken. De Nederlander had half december een enkelblessure opgelopen, die hem tijdens het EK nog parten speelde. Ook de laatste twee World Cups gingen aan de 22-jarige Van ’t Wout voorbij. Het trainingsbeest moest zijn rust pakken. De 1500 meter zal zijn eerste van vele starts zijn op het EK, hij is ingedeeld in de zesde heat. Hij zal op alle individuele afstanden starten en een belangrijke troef zijn van de mannenrelay. Meer over zijn bijzondere schoen lees je hier.

12:41 uur - ‘We hebben veel geleerd van het WK Shorttrack in 2017’
Vandaag zal Ahoy redelijk gevuld zijn, maar op de finaledagen is het helemaal uitverkocht. Een mooi succes voor de shorttracksport in Nederland, ook voor de toernooidirecteur Cees Juffermans. Hij kijkt uit naar een mooi toernooi, al hoeven van hem niet per se de Nederlanders te heersen. Lees hier zijn voorbeschouwing.

12:38 uur - Goed nieuws voor Michelle Velzeboer
Op basis van haar tijd heeft zij zich geplaatst voor de halve finale van de 1500 meter. Het is nu de beurt aan de mannen, zij beginnen om 12:50 uur aan de 1500 meter met Friso Emons, Itzhak de Laat en Jens van 't Wout.

12:36 uur - De terugkeer van Arianna Fontana
De Italiaanse shorttracklegende is terug op het WK en gaat door naar de halve finale. Ze wordt tweede achter de Koreaanse Shim.

12:28 uur - Hanne Desmet zonder problemen door
Op halve kracht komt Hanne Desmet als winnares aan de finish van de zesde heat. Door een valpartij halverwege komt de Belgische geen moment in de problemen. Desmet had niets te maken met de val en mag zich klaarmaken voor de volgende afstand, Lam uit Hong Kong en Chatthaisong uit Thailand hebben een penalty gekregen van de jury.

12:23 uur - Schulting door, Michelle Velzeboer moet wachten 
Suzanne Schulting kon zich lange tijd verschuilen in het peloton om enkele rondjes voor het einde de koppositie te pakken. Michelle Velzeboer finisht als derde, haar tijd lijkt voldoende voor de halve finale, maar het is wachten op de laatste twee heats.

12:12 uur - Twee favorieten probleemloos door
Twee concurrentes van de Nederlandse vrouwen, Kristen Santos-Griswold en Kim Gilli plaatsen zich voor de halve finale van zaterdag. 

12:10 uur - IJsvloer in Ahoy
Benieuwd hoe in een week tijd Ahoy werd omgetoverd van evenementenhal naar ijspaleis? 

12:03 uur - Van Kerkhof redt het niet
Ze finisht als vierde in de heat die wordt gewonnen door de Canadese Danae Blais, gevolgd door haar landgenote Courtney Saraut. 

12:00 uur - Eerste startschot
We zijn van start! Yara van Kerkhof zal als eerste proberen een ronde verder te komen. 

11:51 uur - 1500 meter
Het WK wordt afgetrapt met de 1500 meter voor vrouwen. Yara van Kerkhof verschijnt in de eerste heat, Suzanne Schulting en Michelle Velzeboer in de vijfde. De eerste twee rijders kwalificeren zich voor de halve finale van zondag, aangevuld met maximaal vijf tijdsnelsten. 

11:35 uur - Nederlandse deelnemers
Suzanne Schulting en Jens van 't Wout komen vandaag op drie afstanden in acties. De verdeling van TeamNL is als volgt: 

Vrouwen
1500 meter: Suzanne Schulting, Michelle Velzeboer, Yara van Kerkhof
500 meter: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Suzanne Schulting
1000 meter: Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Michelle Velzeboer

Mannen
1500 meter: Friso Emons, Jens van 't Wout, Itzhak de Laat
500 meter: Teun Boer, Kay Huisman, Jens van 't Wout
1000 meter: Jens van 't Wout, Friso Emons, Itzhak de Laat
De opstellingen voor de relays worden later bekendgemaakt.

11:30 uur - Programma
De openingsdag van het WK Shorttrack bestaat uit twee sessies. In de middagsessies worden de voorrondes van de 1500 en 500 meter verreden, de afstanden die op zaterdag vervolgd worden. In de avond staan de 1000 meters en de relays op het programma, zondag worden daar de medailles verdeeld. 

Sessie 1 11:30-17:09 
12:00 1500 meter kwartfinales
14:41 500 meter voorrondes en heats

Sessie 2 16:30 – 20:24 (avondticket)
17:00 1000 meter voorrondes en heats
19:22 Mixed relay kwartfinales
19:55 Relay vrouwen & mannen kwartfinales


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan