Tickets
Shop
Nieuws 12 jan 2024

Kort door de bocht: genieten van natuurijs

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Hanneke Mennens

Helaas wint de dooi het momenteel van de vorst, maar de afgelopen dagen hebben veel liefhebbers hun harten opgehaald op natuurijs. Een overzichtje van wat er allemaal gebeurd is:

Dione Voskamp beste sprinter in Nijelamer
Hoewel de temperatuur al boven nul was, werd in Nijelamer donderdagavond voor de tweede dag op rij een wedstrijd georganiseerd. Na de mannen op woensdag mochten ook de vrouwen het ijs op. Verschillende topschaatsers stonden aan de start, onder wie Dione Voskamp en Melissa Wijfje. Voskamp, die bekend staat om haar felle opening en al tweemaal de Zilveren Bal op haar naam schreef, was over de race van 140 meter de beste, gevolgd door Sacha van der Weide en Wijfje.ย 

Open Twents Kampioenschap in Hengelo
Met een prachtige ijsvloer in Hengelo bedacht de schaatsgekke familie Groenewoud dat deze vorstperiode een mooie gelegenheid was voor een Open Twents Kampioenschap op natuurijs. De schaatskoorts werd aangewakkerd, de vrijwilligers werden opgetrommeld en de inschrijvingen stonden open voor de enthousiastelingen. Zelfs een scheidsrechter van de ISU, Marco Hesslink, was aanwezig om het toernooi in goede banen te laten verlopen. Zoals gebruikelijk bij een officiรซle wedstrijd werd een gleuf in het ijs gemaakt voor de tijdwaarneming. Terwijl de jury zich in de bouwkeet gereed maakte, wachtten honderdvijftig zenuwachtige schaatsers tot ze van start mochten voor een race over 500 meter. Ook Jade Groenewoud, rijdend voor schaatsteam IKO, deed mee aan het spektakel.

Veel ijsbanen geopend
Niet alleen de topsprinters van Nederland kwamen afgelopen dagen aan hun trekken, op veel plekken in het land werden de ijzers ondergebonden. Zelfs enkele meren en plassen bleken begaanbaar.

ย 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan