Tickets
Shop
Kort door de bocht 22 apr 2024

Roos Markus stopt, Koen Hakkenberg nieuwe coach WADRO KTT Noord

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Einde carrière Roos Markus
Marathonschaatsster Roos Markus heeft via Instagram bekend gemaakt dat ze stopt op het hoogste niveau. De schaatsster reed afgelopen winter voor VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods, maar kreeg te horen dat er geen plaats meer voor haar was in het team. Haar oude coach Dennis Pont nam met pijn in zijn hart afscheid van Markus. "Ik hoop dat je heel hard zult gaan schaatsen, waardoor ik word gedwongen op mijn knieën voor je zitten om te smeken dat je terugkeert bij ons, dat heb ik haar verteld", vertelde Pont destijds. 

In haar bericht op Instagram vertelt Markus dat ze haar zussen, Riejanne en Femke, als rolmodel zag. Beiden begonnen ook met schaatsen en zijn inmiddels profwielrensters. Nu Roos Markus niet meer de motivatie kan vinden om 100 procent te geven voor haar sport, hangt ze haar schaatsen aan de wilgen. 

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord 
Komende winter zal het WADRO KNSB Talent Team (KTT) Noord onder leiding staan van Koen Hakkenberg. De oud-shorttracker was na zijn topsportcarrière zes jaar assistent-coach en teammanager van TeamNL Shorttrack en ging vervolgens aan de slag bij het KTT Midden-Oost. De 33-jarige coach neemt nu de sterke shorttrackselectie van het WADRO KTT Noord onder zijn hoede, met onder meer Angel Daleman. Hakkenberg: “Voor mij is dit een prachtige kans en uitdaging om in het noorden de toppers van de toekomst te mogen opleiden. Mooi om dit te kunnen doen in een geweldige topsportomgeving. Dit voelt als thuiskomen.” KTT Midden-Oost zal op zoek gaan naar een vervanger voor Hakkenberg. 

Koen Hakkenberg (midden) neemt de rol over van Dave Versteeg (rechts). | Foto : Hanneke Mennens

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan