Tickets
Shop
Marathon 02 apr 2024

Jordy van Workum maakt overstap naar marathonteam Reggeborgh

Na een zware winter heeft Jordy van Workum besloten afscheid te nemen van het langebaanschaatsen. Hij heeft voor een seizoen getekend bij de marathontak van Reggeborgh.

Begin maart plaatste Jordy van Workum een emotioneel bericht op Instagram, na zijn schaatscarrière langere tijd op pauze gezet te hebben. Hij vertelde dat hij in het najaar bij Jumbo-Visma een dieptepunt bereikt had, waardoor hij fysiek en mentaal niet meer kon functioneren. Stress en vermoeidheid leidden tot veel paniekaanvallen bij de pas 23-jarige schaatser. In overleg met de ploeg besloot hij de rust te zoeken en zijn schaatsen tijdelijk op te bergen. Zijn contract tot medio 2025 werd ontbonden en dat gaf hem de vrijheid te kiezen voor dit nieuwe avontuur. 

In januari pakte Van Workum de trainingen weer op en hervond hij de liefde voor het schaatsen. Met name de marathons en het inlineskaten had hij gemist. “Ik wil weer doen wat ik leuk vind en ben heel blij dat ik bij het marathonteam van Reggeborgh de kans krijg dat te gaan doen. Ook omdat ik de vrijheid krijg om weer te gaan skeeleren in de zomer”, zegt de oud-wereldkampioen inlineskaten bij de junioren op de afvalkoers. 

Roy Boeve is blij dat Van Workum zich minimaal een jaar zal verbinden aan de ploeg. “Wij waren op zoek naar een unieke versterking en die was moeilijk te vinden. Jordy kwam voor ons als een buitenkans. Ik zie het als een mooie uitdaging om dit samen tot een succes te maken.”

Ronald Haasjes verlaat na twee winters Reggeborgh. De groen-zwarte formatie is vanaf komend jaar ook bij de beloftes vertegenwoordigd. Marthijn Mulder, die eerder alleen meetrainde bij de ploeg, zal met Chris en Daan Berkhout uitkomen in de beloftendivisie. “We zien het als onze taak om jonge rijders op te leiden. Om onze ervaringen met hen te delen. Daarbij denken we ook aan de toekomst van ons team en van het marathonschaatsen in het algemeen", legt coach Boeve uit. 

Lex Dijkstra zoekt naar nieuwe impuls
Voor Lex Dijkstra houdt het avontuur bij Reggeborgh op. Na twee winters zoekt hij naar een nieuwe ploeg. “Ik heb zeker bepaalde stappen kunnen zetten de afgelopen twee jaar. Zo heb ik mijn World Cup-debuut mogen maken bij Reggeborgh, daar ben ik trots op”, zegt de 28-jarige schaatser. “Ik heb nog niet het gevoel dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald. Ik hoop me nog te kunnen verbeteren, zodat ik verder door kan groeien.” 
 
Hoe zijn vervolgtraject eruit gaat zien, weet Dijkstra nog niet. “Ik zie zeker nog toekomst in het schaatsen. Het kan zowel de marathon als de langebaan worden. Ik sta open voor beide opties.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan