Tickets
Shop
Langebaan 03 mei 2023

Esmee Visser traint komend seizoen bij Team FrySk

Esmee Visser (27) zal komend seizoen trainen bij Team FrySk, de ploeg van Siep Hoekstra. Deze beslissing hebben Team IKO, Team FrySk en Esmee Visser gezamenlijk genomen. Zoals het in het voetballen heel gebruikelijk is om een speler aan een andere club te verhuren, zo gaan Team IKO en Team FrySk samen de begeleiding van de olympisch kampioene van 2018 vormgeven.

Foto : Soenar Chamid

Visser zal het trainingsprogramma van Team FrySk in Leeuwarden uitvoeren onder begeleiding van Siep Hoekstra. Financieel en medisch kan ze blijven rekenen op de ondersteuning van Team IKO. Daarmee denken alle partijen de invulling van de route richting de "oude Esmee" beter te kunnen vormgeven.

De 27-jarige hoopt met de nieuwe samenwerking haar vorm terug te vinden. “Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team FrySk met veel plezier weer meer puzzelstukken kan leggen richting het gevoel van mijn succesjaren 2017-2020. In deze route staan plezier en gevoel centraal. Ik kijk er naar uit om mijn expertise en ervaringen te delen met mijn jonge getalenteerde teamgenoten bij Team FrySk en ga mijn uiterste best doen om er iets heel moois van te maken.”

Na een uitvoerige evaluatie denkt Team IKO dat een totaal nieuwe omgeving en een drastische koerswijziging kan zorgen voor een nieuwe impuls in de carrière van Visser. “Je kunt dit heel geforceerd binnen je eigen omgeving proberen te creëren, maar we dachten: Misschien is het mooier om te kijken of dit in een constructie met Team FrySk kan. Daar stond Siep ook voor open”, aldus Martin ten Hove, één van de coaches van Team IKO.

Met Team FrySk is een omgeving gevonden waar op vele fronten een frisse start kan worden gemaakt. Ten Hove: “Als je iets rigoureus wilt veranderen, dan weet ik niet of blijven trainen tijdens het topsportuur op Thialf drastisch genoeg is. De Elfstedenhal in Leeuwarden is de vaste uitvalsbasis voor Team FrySk. Esmee zal hierdoor in een heel andere omgeving trainen met een compleet nieuwe ploeg. Allemaal gezichten die je nu tijdens de dagelijkse trainingen niet ziet. Daarnaast heeft Esmee een goede klik met Siep. Ik vind hem een gepassioneerde en goede trainer. Ook qua programma geloven wij dat ze hier goed zal gedijen.”

Esmee Visser: “Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team FrySk met veel plezier weer meer puzzelstukken kan leggen richting het gevoel van mijn succesjaren 2017-2020." | Foto : Neeke Smit

De olympisch kampioene van 2018 staat sinds 2020 onder contract bij Team IKO en moest van ver komen. Ten Hove: “We hebben het fysiek rustig opgebouwd en haar mentaal goed begeleid. Helaas raakte ze op een gegeven moment geblesseerd aan haar heup. Richting het einde van afgelopen seizoen heeft Esmee weer stappen voorwaarts kunnen maken en haar eerste races gereden. We zijn blij dat het nu weer voorzichtig kan gaan over wedstrijden rijden en topsportbedrijven.”

Ten Hove ziet de nieuwe samenwerking met Team FrySk met vertrouwen tegemoet. “Esmee kan met trots terugkijken op behaalde prestaties uit het verleden. Ze heeft de liefde voor de schaatssport niet verloren en heeft het afgelopen seizoen ook bij vlagen weer momenten gevoeld van de “oude Esmee”. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met deze unieke stap een mooie situatie hebben gecreëerd waarbij Esmee de volgende stap kan zetten.”

De ploegsamenstelling van Team IKO is inmiddels helemaal rond. Seizoen 2023-2024 bestaat Team IKO uit de volgende schaatsers: Bart Swings, Jesse Speijers, Stijn van de Bunt, Zeno de Ponti, Marten Liiv, Gijs Esders, Sebas Diniz, Kayo Vos, Armand Broos, Joy Beune, Robin Groot, Pien Hersman, Jade Groenewoud en Esmee Visser (traint bij Team FrySk).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan