Tickets
Shop
Nieuws 13 mei 2023

Drie leuke en veilige skateroutes in Drenthe!

Het nieuwe skateseizoen is weer begonnen en net als vorig seizoen gaan we weer regelmatig skateroutes aan je uitlichten. Deze week kijken we naar drie leuke en veilige routes in de provincie Drenthe.

Route 1: Het mooie Drenthe (Emmen)
De eerste route van vandaag is meteen een lange route van 29,8 kilometer en is te vinden in Emmen. De route is toegevoegd door skater Warn en is beoordeeld met vier sterren. Je kunt de route beginnen bij bushalte Kuifleeuwerik aan de Veldstukken in Emmen.

Vanaf de bushalte skeeler je richting het noorden en ga je bij de eerste rotonde via de Hondsrugweg richting de Rondweg. Je skeelert vervolgens een heel stuk langs de Rondweg en na sportpark Meerdijk sla je rechtsaf richting Klazienaveen-Noord. Via het Oosterbos skeeler je naar Klazienaveen. Voordat je bij Klazienaveen bent, ga je weer rechtsaf en skeeler je langs het King Willem-Alexander Canal. Via het fietspad kom je door Oranjedorp en ga je weer richting de Rondweg.

Route 2: Kl'veen, N-Amsterdam, Weiteveen (Klazienaveen)
Deze 32 kilometer lange route begint aan de Gymzaal De Lauden, aan De Lauden in Klazienaveen. Met vijf sterren een uitstekende route! Je skeelert langs het Bargermeerkanaal Klazienaveen uit en via de Verlengde Herendijk ga je richting de Grote Rietplas.

Al skeelerend kom je door Nieuw-Amsterdam, Zandpol en Weiteveen. De omgeving bestaat uit veel weilanden en natuurgebieden bestaande uit heide en veen met grote kuddes schapen. Zo krijg je echt het gevoel dat je door het buitengebied skeelert. De route is perfect voor een semi-gevorderde skeeleraar die wil genieten van een mooie omgeving en houdt van een route met veel asfalt.

Route 3: Rondje Emmen Noord (Emmen)
De laatste route van vandaag vind je in Emmen en is 16,2 kilometer lang. Deze route is toegevoegd door skater Nikki en gaat dwars door het Valtherbos heen. Om te beginnen met de route kun je parkeren bij P+R Emmen. Vanaf hier skeeler je heel eenvoudig de Boslaan op en richting het Valtherbos. Hier skeeler je over betonplaten, dus een relatief vlak pad om te skeeleren. Daarnaast kom je vlak langs de Hunebedden D38, D39 en D40. Vanuit het bos skeeler je via het fietspad langs de N-weg richting Klijndijk. Tijdens de tocht kijk je door de bossen en over de diverse weilanden. Een prachtige route om af te leggen!

Hoe kan ik de routes vinden?
Je kunt alle routes in de GoSkate app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Kies ‘Toon alleen gecertificeerde routes’ om alle routes uit dit artikel eenvoudig te vinden. Of voor meer uitleg, bekijk hier de video. 

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl.

*Het uitzicht op de header afbeelding vind je tijdens de route “Rondje Emmen Noord”.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan