Tickets
Shop
Langebaan 30 mrt 2023

Michel Mulder voegt zich bij begeleiderstaf Team Novus

Als performance coach zal olympisch kampioen Michel Mulder de schaatsers van het internationale collectief Novus ondersteunen. Hij zal zich met Daniel Greig focussen op de schaatstechnische begeleiden.

Foto : Soenar Chamid

Mulder is na afwezigheid van een jaar blij dat hij weer actief is in de schaatssport. “Ik heb in 2022 heel bewust even afstand genomen van de sport, na ruim 16 jaar als schaatser en trainer. Ik wilde mijn blik verruimen en heb het afgelopen jaar andere leuke dingen gedaan. Maar het begon toch weer te kriebelen. Ik heb contact opgenomen met Daniel, die ik goed ken uit het verleden. Hij is met Team Novus een prachtig nieuw initatief begonnen. Dat is goed voor de internationale ontwikkeling van de schaatssport en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

Team Novus werd vorig jaar opgezet door en voor de schaatsers zonder ploeg en beleefde onder aanvoering van de Australische coach Daniel Greig een succesvol WK Afstanden met zilver voor de Oostenrijkse Vanessa Herzog en brons voor de Britse Cornelius Kersten. Dione Voskamp en Naomi Verkerk zijn de Nederlandsen die aangesloten zijn bij het collectief.

Na een seizoen assistent-coach te zijn geweest bij Reggeborgh, is dit de tweede klus als trainer voor Mulder. “Met name de innovatieve aanpak en de wijze waarop met behulp van data en techniek aan schaatsers maatwerkbegeleiding wordt gegeven, spreken me aan. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast het schaatsen en dat geldt ook voor de staf. Voor mij is dat nog een extra reden om voor Team Novus te kiezen. Bovendien is het een erg leuke groep met veel talent en ontwikkelpotentieel en de sfeer is uitstekend. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging", vertelt Mulder.

Greig is zeer verheugd met de komst van Mulder. “Michel is een geweldige aanvulling op onze trainingsstaf, die nu compleet en van een zeer hoog niveau is. Met Michel Butter, die als Performance Coach vanuit de atletiek nieuwe inzichten op het gebied van fysieke ontwikkeling brengt en Thomas Geerdinck, die zich in korte tijd enorm heeft ontwikkeld op het gebied van materiaal en als assistent-coach zal fungeren, heb ik nu een dream team om me heen.”

“Dat geeft ons niet alleen de mogelijkheden om onze schaatsers naar een nog hoger niveau te brengen, maar biedt ook ruimte om het team verder uit te breiden. Er is na ons eerste aanloopseizoen, met goede resultaten, veel belangstelling van schaatsers om aan te sluiten bij ons collectief. Met deze trainingsstaf kunnen we onze atleten maatwerk bieden en hen zo optimaal mogelijk begeleiden en ontwikkelen. Niet alleen in de kerngroep, maar ook in een development team waar we aan werken”, aldus Greig. Het collectief is bezig sponsoren aan zich te binden, die tot en met de Spelen van 2026 betrokken willen blijven. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan