Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2023

Loyale sponsors helpen Daniëlle Bekkering uit financiële impasse

Het marathonseizoen was slechts enkele weken oud, toen ploegenvertegenwoordigster Daniëlle Bekkering te horen kreeg dat hoofdsponsor Haak failliet was. Zowel het Topdivisieteam Haak powered by OCRE als Belofteteam Haak kwam daarmee in de problemen. Door de hulp van onder meer OCRE en Dintra Transmissies zijn de financiële zorgen voorbij.

“Op de eerste plaats was het vervelend voor de sponsor”, vertelt Bekkering. “Haak was jarenlang betrokken bij de ploeg, daardoor hadden we een goede band met het bedrijf opgebouwd.” Bovendien bezorgde het onheilsbericht zowel de ploegleiding als de marathonschaatsers kopzorgen. Nienke Smit, Olin Verhoog, Paula Konijn en Judith Krabbenborg debuteerden dit seizoen onder de vleugels van Bekkering en ploegleider Gerben de Ruiter Bekkering, maar wisten niet of ze met hun nieuwe ploeg naar de Weissensee konden afreizen.

“Dit was niet hoe we het bedacht hadden. Alles was goed geregeld en toen kwam het bericht over het faillissement binnen. De volledige sponsorgelden voor het seizoen waren nog niet binnen en de grootste uitgaven, de reizen naar de Weissensee en Luleå, moesten betaald worden. We stonden voor een flinke uitdaging.” Met het oog op de buitenlandse natuurijswedstrijden stelde de ploegleiding van Haak zich ten doel om uiterlijk deze week een oplossing te vinden, zodat de rijdsters zekerheid hadden.

“Om te beginnen heb ik de huidige sponsoren gevraagd of daar ruimte zat.” Zo werd OCRE van co-sponsor naamdrager. De tweevoudig winnares van de Alternatieve Elfstedentocht gebruikte ook haar connecties vanuit haar lidmaatschap van Grinta Business Cycling om in contact te komen met nieuwe geldschieters. “Daar zitten veel liefhebbers van de sport. Die begrepen dat we hulp nodig hadden. Met Dintra Transmissies hebben we er een mooie sponsor bij. We kunnen in ieder geval dit seizoen afmaken.”

Komend weekend liggen twee marathons in het verschiet – de achtste Daikin Marathon Cup en de Staatsloterij Schaatsmarathon – en verschijnen de vrouwen van Team OCRE voor het eerst in hun nieuwe wedstrijdpakken. “Er blijft een Haak-logootje op het pak staan, ze hebben immers al een deel betaald. Daarbij vonden we het een eerbetoon aan het bedrijf, dat altijd loyaal aan ons is geweest. Zondag is de wedstrijd bij de NOS te zien, dan kunnen we de nieuwe pakken gelijk feestelijk introduceren”, sluit Bekkering af. Een mooie kans voor de aanvallende vrouwen om hun nieuwe sponsor in beeld te brengen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan