Tickets
Shop
Kort door de bocht 30 apr 2023

Nederlandse inlineskaters schieten tekort bij Europa Cup

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Nederlandse inlineskaters schieten tekort in Duitsland
Bij de Europa Cup in Groß-Gerau konden de Nederlandse rijders geen aanspraak maken op de ereplaatsen van de afvalkoers. Bente Kerkhoff was veel voorin te vinden, maar moest - net als haar landgenotes - al vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Zij was de beste Nederlandse op plek zestien, in een race die gewonnen werd door de Colombiaanse Gabriela Rueda. Bart Hoolwerf bevond zich als eenling tussen de sterke Colombianen en het machtsblok van Powerslide. Hij bungelde vaak achteraan en dat werd hem halverwege de race fataal, hij eindigde als achttiende. De rijders van Powerslide controleerden de gehele wedstrijd, waardoor ze beslag legden op de eerste drie plaatsen. De Colombiaanse Jacobo Mantilla won, voor de Belgen Bart Swings en Jason Suttels.  

Overigens was er wel succes voor de Nederlandse vrouwen op de relay. Kerkhoff pakte met Nikki Noordergraaf en Sofia Schilder de derde plaats als team Radboud Inline-Skating. 

 Nieuwe aanwinst Team Novus
De Noor Odin By Farstad sluit zich komend seizoen aan bij Team Novus. In 2020 was de langebaanschaatser met zijn Noorse ploeggenoten succesvol op de teamsprint, met zilver op het EK en brons op het WK. Individueel heeft By Farstad de stap naar de wereldtop nog niet kunnen zetten. Bij het internationale schaatscollectief hoopt de 25-jarige rijder zich verder te ontwikkelen, waarbij de focus zal liggen op de 1000 en de 1500 meter. Onlangs maakte Team Novus bekend dat Michel Mulder met Daniel Greig, Michel Butter en Thomas Geerdinck de begeleidingsstaf zal vormen.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan