Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 okt 2022

Olympisch kampioen Gao Tingyu slaat schaatsseizoen over

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : SCS/Soenar Chamid

Olympisch kampioen Gao Tingyu slaat schaatsseizoen over
Gao Tingyu zal komende winter niet deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden en de wereldkampioenschappen. De olympisch kampioen op de 500 meter neemt rust om te herstellen van blessures, meldt het persbureau Xinhua. Gao bezorgde China afgelopen winter op de Spelen van Beijing de eerste gouden medaille op het langebaanschaatsen bij de mannen. Hij deed dat in een tijd van 34,32 seconden. Vier jaar eerder, bij de Spelen van Pyeongchang, won Gao al brons. Bondscoach Li Yan zegt dat zijn beste sprinter komend seizoen rust neemt en in 2026 weer in topvorm wil zijn voor de Winterspelen in Milaan en Cortina.

'Edgar Davids van het Noorden' is sterker dan ooit
Afgelopen zomer zwierf het spook van het Olympisch Kwalificatietoernooi nog door het hoofd van Dai Dai N’tab. Inmiddels heeft de schaatser van Jumbo-Visma het spook verjaagd en geniet hij weer van zijn sport. Met meer focus op krachttraining en een nieuw kapsel hoopt de sprinter winst te halen op de eerste meters. "Ik wil graag vooruit kijken en mij bezig houden met hoe ik dit seizoen goed kan worden. Roeren in vorig seizoen zou dan betekenen dat ik me nog steeds heel slecht voel, terwijl ik juist goed in mijn vel zit." Lees het hele verhaal van Dai Dai N'tab in dit artikel

Foto : Soenar Chamid

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan