Tickets
Shop
Langebaan 27 mei 2022

Internationale schaatskalender langebaan bekend

De ISU heeft de wedstrijdkalender van het seizoen 2022/2023 bekend gemaakt. Nederlandse schaatsfans kunnen hun hart ophalen, met zowel een World Cup als de Wereldkampioenschappen Afstanden in Thialf.

Foto : Menno van der Ven

De internationale schaatswinter wordt afgetrapt met de World Cup in Stavanger (11-13 november) en Heerenveen (18-20 november). Vervolgens reizen de rijders af naar Canada voor twee wereldbekers op hoogte in Calgary. Zowel in het weekend van 9 tot en met 11 december als van 16 tot en met 18 december is de Olympic Oval het strijdtoneel. 

Het nieuwe jaar begint met de EK Allround en Sprint, het tweejaarlijkse evenement wordt waarschijnlijk het eerste weekend van januari verreden in Hamar. Vervolgens wacht voor de junioren de WK in Inzell (10-12 februari), maar ook dit is nog niet definitef. De schaatsers zullen in Tomaszów Mazowiecki, Polen, het wereldbekercircuit afsluiten met twee World Cups (10-12 en 17-19 februari). Het hoogtepunt van het seizoen vindt plaats in Heerenveen. Van 2 tot en met 5 maart verzamelt de internationale top zich in Thialf voor de WK Afstanden. 

Opvallend dit seizoen zijn de dubbele wedstrijden in Canada en Polen. De razendsnelle baan in Salt Lake City en de splinternieuwe ijshal van Quebec worden dus overgeslagen in Noord-Amerika. Daarnaast heeft de ISU ervoor gekozen om in Europa twee keer in het Poolse Tomaszów Mazowiecki te rijden, met een baan die bekend staat om de zware omstandigheden.

De wedstrijdkalender voor de shorttrackers is nog niet geheel gevuld, maar het lijkt erop dat Dordrecht van 10 tot en met 12 februari de World Cup mag organiseren. 

Ticketverkoop
Wil je als eerste tickets kunnen kopen voor de internationale toernooien in Thialf en Dordrecht? Schrijf je dan in als schaatsfan, zodat je op de hoogte blijft van de ticketverkoop, winacties en het laatste schaatsnieuws!

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan