Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2022

Rianne de Vries en Dylan Hoogerwerf completeren olympische selectie

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft maandag de laatste twee namen bekendgemaakt van rijders die namens TeamNL deelnemen aan de Olympische Spelen 2022. Het team van bondscoach Jeroen Otter wordt gecompleteerd door Rianne de Vries en Dylan Hoogerwerf. NOC*NSF heeft hun uitzending naar Beijing officieel bevestigd.

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

De keuze voor de laatste twee rijders is maandag aan het begin van de middag binnen het shorttrackteam bekendgemaakt. "Vanaf dat moment werd het een aaneen schakeling van formaliteiten die moesten gebeuren. Olympische kleding passen, een briefing van wel anderhalf uur volgen, echt, ik kreeg een vloedgolf aan informatie over de Spelen over me heen", zegt de 26-jarige Dylan Hoogerwerf, die voor de tweede keer zijn opwachting maakt. In 2018 eindigde de sprinter als elfde op de 500 meter in Pyeongchang.

Hij erkende opgelucht te zijn, al herinnerde de Westlander zich dat hij vier jaar geleden met veel meer zenuwen de bekendmaking van de selectie tegemoet had gezien. "En dat is vreemd, omdat ik toen eigenlijk wel zeker was van uitzending naar Korea. Het ging in die dagen tussen Dennis Visser en mij, deze keer was Daan Breeuwsma een kandidaat. Het is vervelend dat Daan nu moet thuisblijven, maar bij dit soort beslissingen zijn er winnaars en verliezers", aldus Hoogerwerf.

Rianne de Vries werd bij de vrouwen als nummer vijf aan de ploeg toegevoegd. Zij zal derhalve zonder haar vriend Beeuwsma richting China moeten. De Friezin (31) gaat voor de derde keer mee. Zowel in 2014 als vier jaar later moest ze het gehele toernooi op de reservebank blijven. "Op grond van mijn kwaliteiten voor de relay vind ik dat ik erbij hoor te zijn", liet ze zich al ontvallen na de Daikin NK Shorttrack. Zo heeft bondscoach Jeroen Otter nu ook besloten.

Op 18 december werden de eerste acht namen al gepubliceerd. De keuzeheren beschikten na afloop van de Invitation Cup II van afgelopen weekend na een uitgebreid selectieproces over de laatste twee startplekken. Georgie Dalrymple en Bram Steenaart zullen als reserverijders naar Beijing  meereizen. Die voorzorgsmaatregel is getroffen omdat de Chinese inreisregels in coronatijd het ingewikkeld maken om vervangers op het laatste moment te laten ‘invliegen’.

Nu de selectie van Shorttrack TeamNL compleet is, is ook bekend welke rijders op welke afstanden in actie komen. Dat overzicht ziet er als volgt uit. De laatste startplekken op de 1500 meter bij de mannen en de vrouwen worden later ingevuld.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan