Tickets
Shop
Beijing kort 06 feb 2022

Rusland herovert leiding in kunstrijden, Wüst in rit twaalf op 1500 meter

Rubriek van nieuws, weetjes & feitjes over de Olympische Winterspelen in Beijing: het overzicht van de voorbije dag.

Foto : BSR Agency/Orange Pictures

Na het goud van Schouten en het zilver van Roest staat maandag om 9.30 de volgende afstand in het langebaanschaatsen op het programma. Op de 1500 meter bij de vrouwen is topfavoriete Miho Takagi de laatste naam op de startlijst. Zij rijdt tegen Elizaveta Golubeva. Evgeniia Lalenkova, de bronzen medaillewinnares van de afgelopen twee WK's, is waarschijnlijk de eerste die een serieuze tijd op de klok zal zetten in rit zeven. Vervolgens is het aan Marijke Groenewoud om in rit negen die tijd aan te vallen. Antoinette de Jong zal tegen Nadezhda Morozova willen laten zien dat ze haar tegenvallende rit van zaterdag op de 3000 meter achter zich heeft gelaten. Ireen Wüst komt in de twaalfde rit in actie tegen Ivanie Blondin, vervolgens is het aan Ayano Sato en Francesca Lollobrigida, Brittany Bowe en Ragne Wiklund, en tot slot de rit van Takagi. Bekijk hier de volledige startlijst. Alles over de Olympische Spelen vind je hier.

Rusland herovert leiding in teamevent
Na een verrassend sterke start van de Verenigde Staten in het kunstrijden heeft Rusland afgelopen nacht orde op zaken gesteld. Het kunstschaatsland bij uitstek heeft de leiding overgenomen in het teamevent, waarbij een klassement over acht onderdelen wordt opgemaakt. De Russen hebben dankzij de optredens van Kamila Valieva (solo dames) en Mark Kondriatuk (solo heren) een voorsprong van drie punten op de VS met nog drie onderdelen te gaan. Japan, dat met Yuma Kagiyama bij de heren de meeste punten pakte, volgt op zes punten van Rusland en lijkt op koers voor brons. 

Kamila Valieva | Foto : International Skating Union

Olympische Spelen domineren kijkcijfers
De Olympische Winterspelen in China zijn zaterdag goed bekeken op televisie. De verslaggeving rond het sportevenement bezette de helft van alle plekken in de top 10 van best bekeken programma's. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. 
Het best bekeken Winterspelen-verslag was de 3 kilometer schaatsen voor de vrouwen, waar Irene Schouten goud won. Hiernaar keken bij de NPO ruim 1,7 miljoen mensen. Ook het shorttrack was goed bekeken, met 1,4 miljoen kijkers. De Chinezen pakten goud op de gemengde aflossing bij het shorttrack, waar TeamNL na de val van Suzanne Schulting naast de medailles greep. Het analyseprogramma Peking Live, tussen het schaatsen en shorttrack, trok aan het einde van de ochtend bijna 1,4 miljoen kijkers, goed voor een vijfde plek in de lijst. De samenvatting van de dag, Studio Peking, trok zaterdagavond 1,2 miljoen mensen (plek 9).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan