Tickets
Shop
Nieuws 10 aug 2022

Vijf leuke en veilige skateroutes in Gelderland!

Bij GoSkate lichten we regelmatig skateroutes aan je uit, verspreid over heel Nederland. Deze keer kijken we naar vijf leuke en veilige routes in de provincie Gelderland.

Route 1: Maaskanten in Gelderland (Wijchen)
De eerste route van vandaag is meteen een lange route van 32,3 kilometer en is te vinden op de grens van Gelderland en Brabant. De route is toegevoegd door skater Henk en is beoordeeld met vijf sterren. Het percentage asfalt van de route is 100 procent. Je kunt de route beginnen bij bushalte Europaplein aan de Meester van Coothlaan.

Vanaf de bushalte skeeler je het centrum van Wijchen uit via de Balgoijseweg. Voor de Vormerse Plas ga je linksaf de Ravensteinseweg op en skeeler je richting de rivier de Maas. Je skeelert hier een heel stuk langs tot aan Batenburg. Hier ga je met de pont de Maas over en rij je helemaal terug langs de andere kant van de rivier. Vervolgens skeeler je via de Oude Maasdijk richting de Graafseweg en steek je de Maas weer over. Via het fietspad kom je door Lunen en ga je weer richting Wijchen.


Route 2: Rondje Nijkerk (Hoevelaken)
De route ‘Rondje Nijkerk’ hebben wij zelf opgezocht en geskeelerd. Een erg leuke route! Deze 27,3 kilometer lange route begint aan de Koninginneweg in Hoevelaken, is met vier sterren beoordeeld en bestaat voor zo’n 92% uit asfalt. Via het centrum van Hoevelaken skeeler je richting de gestrekte weilanden en de bosrijke omgeving van de Gelderse Vallei.

 Al skeelerend kom je door de buurtschappen Terschuur en Driedorp. De vallei is een veel gebruikt veeteeltgebied en onderweg kom je weilanden tegen met vee, zoals koeien en schapen. Zo krijg je echt het gevoel dat je door het buitengebied skeelert. De route is perfect voor een semi-gevorderde skeeleraar die wil genieten van een mooie omgeving en houdt van een route met veel asfalt.

Route 3: Apeldoorns Kanaal zuid (Apeldoorn)
Vanaf Omnisport Apeldoorn kun je de derde route van vandaag heel makkelijk afleggen. Deze route van 21,8 kilometer lang is toegevoegd door skater Stefanie, bestaat voor 90% uit asfalt en is beoordeeld met vier sterren. Je skeelert door de wijken Matendreef en Matenveld langs het Apeldoorns kanaal de stad uit. Hier skeeler je verder onder de bomen langs de Beekbergse Beek tot aan de Hessen Allee weg. Vervolgens ga je linksaf richting Klarenbeek en via de Polderweg weer richting Omnisport Apeldoorn. Onderweg skeeler je tussen de weilanden en bomen door. Genoeg om van te genieten dus!

 Skater Stefanie zelf over de route: “Mooie route langs het Apeldoorns kanaal en de Kreppelse beek. Grootste deel langs rustige wegen of vrijliggende fietspaden. Laatste stuk terug door het Matenpark is ook erg mooi.”

Route 4: Lingezegen (Arnhem)
De vierde route vind je in Arnhem en is 9,8 kilometer lang. Deze route is al meerdere keren afgelegd door andere skaters in de app, beoordeeld met 5 sterren en over het rondje deden zij gemiddeld 45 minuten. De route is toegevoegd door skater Anne en gaat door het park Lingezegen. Er is hier meer dan genoeg ruimte om te parkeren en je kunt direct vanaf de parkeerplaats van start. De route bestaat voor 15% uit asfalt en verder uit grote betonplaten. Tijdens de tocht kijk je uit over de weilanden en diverse sloten die hiertussen liggen.

Route 5: Klassiek Cruisen (Apeldoorn)
De vijfde en laatste route is te vinden in Apeldoorn en is toegevoegd door skater Tamara. De route begint op de Jachtlaan, waar je direct op een afgezonderd fietspad kunt skeeleren. Je skeelert vanaf hier door de binnenstad van Apeldoorn en vervolgens ga je via het park Berg en Bos naar het buitengebied van Apeldoorn. Tijdens deze route kun je tevens genieten van een aantal mooie uitzichten over het water. De route is 13,5 kilometer lang en vind je onder de naam ‘Klassiek Cruisen’.

Woon je in Noord-Holland? Afgelopen seizoen hebben we de top vijf leukste en veiligste routes in Noord-Holland uitgelicht!

Hoe kan ik de routes vinden?
Je kunt alle routes in de GoSkate app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de route te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Selecteer ‘Toon alleen gecertificeerde routes’ om alle routes uit dit artikel eenvoudig te vinden. Of bekijk onderstaande video, waarin we het je uitleggen.


Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan