Tickets
Shop
Nieuws 14 apr 2022

Joep Wennemars maakt toptransfer naar Jumbo-Visma

Het 19-jarige talent Joep Wennemars zal de komende twee seizoenen in het geel-zwart rijden. De juniorenwereldkampioen op de 500 meter, 1000 meter en bij het allrounden komt van TalentNED.

Foto : ISU

Joep Wennemars is verguld met zijn overstap naar de hoofdmacht, omdat hij van jongs af aan tegen de rijders van de ploeg opkeek. Daarnaast had hij een goed gesprek met coach Jac Orie. "Behalve dat ik heel graag naar deze ploeg wilde, had Jac een helder verhaal en kon hij mij goed uitleggen hoe hij mij beter kan maken. Er zit een weldoordacht beleid achter en persoonlijk houd ik daar heel erg van." 

Wennemars kiest er niet voor om zich te specialiseren in zijn beste afstanden, de 1000 en 1500 meter. "Ik denk dat het een goede investering is om op meerdere afstanden te trainen. Ik ben nog maar 19 jaar, dus het is niet heel realistisch om volgend seizoen al wereldkampioen te worden." Eerst wil de Dalfsenaar zich op alle afstanden verbeteren, waarna hij zich gaat specialiseren, om uiteindelijk een plek in de World Cupselectie af te dingen. Toch blijft de meervoudig wereldkampioen junioren realistisch. "Ik ben me ervan bewust dat het niet vanzelfsprekend is dat het altijd zo goed blijft gaan."

Afgelopen winter beleefde de oudste zoon van wereldkampioen Erben Wennemars een geweldig seizoen, waardoor hij de overstap naar Jumbo-Visma verdiend heeft. Want naast zijn drie wereldtitels, boekte hij ook vijf overwinningen in de World Cups. "Joep heeft het vorig jaar ontzettend goed gedaan met al die titels die hij gewonnen heeft. Hij heeft laten zien een enorme vooruitgang te boeken en ik denk dat hij die progressie de komende jaren zeker door kan zetten," aldus zijn nieuwe coach. 

Benieuwd wie er nog meer een transfer gemaakt hebben? Je vindt het in ons transferoverzicht

Joep Wennemars op weg naar goud tijdens de WK Junioren. | Foto : ISU

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan