Tickets
Shop
Nieuws 05 okt 2021

Pedersen mist eerste World Cups

Opnieuw tegenslag voor Sverre Lunde Pedersen. De Noor kwam in mei dit jaar hard ten val met de fiets, brak als gevolg daarvan zijn hand op twee plaatsen en kampte met een kleine leverbloeding. In juli kon hij de trainingen weer oppakken, maar nu blijkt dat het herstel toch langer duurt dan verwacht.

Foto : Soenar Chamid

De onfortuinlijke val, waarvan Pedersen zichzelf de schuld gaf, heeft vervelende consequenties voor de start van het olympisch seizoen. Pedersen, momenteel met de Noorse ploeg op trainingskamp in Inzell, werkt daar wel een volledig programma af, maar moet de trainingswedstrijden nog aan zich voorbij laten gaan. Ook de eerste twee World Cups van het seizoen in Tomaszow Mazowiecki en Stavanger laat hij noodgedwongen schieten.

De 29-jarige allrounder gaf in juli al te kennen dat het een race tegen de klok zou zijn om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In de voorbereiding op dat vierjaarlijkse toernooi beperkt hij zich tot één afstand: de 5000 meter. Om zich te kunnen kwalificeren op die afstand moet Pedersen naar Noord-Amerika afreizen voor de World Cups in Salt Lake City en Calgary. 

Naast het overwinnen van zijn eigen fysieke problemen heeft Pedersen met zijn landgenoten ook interne concurrentie in de strijd om een olympisch startbewijs. Met Hallgeir Engebråten en Peder Kongshaug staat een jongere generatie klaar om het stokje van de wereldkampioen van 2019 over te nemen. Het maximaal haalbare aantal startplekken op de olympische 5000 meter is drie, maar met de late entree van Pedersen in het World Cup-circuit wordt het nog een hele uitdaging om die quotaplaatsen binnen te halen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan