Tickets
Shop
Nieuws 13 mei 2021

Update - Twee handbreuken voor Pedersen na fietsongeval

Sverre Lunde Pedersen is donderdagmiddag tijdens een fietsrit hard ten val gekomen en met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. De Noorse schaatsbond meldt in een persbericht dat de 28-jarige Noor na zijn val bij bewustzijn was, maar dat de omvang van de schade nog in kaart moet worden gebracht.

Foto : Sander Chamid

"We wachten op updates van het ziekenhuis. Voorlopig weten we alleen dat hij bij bewustzijn was en is en dat er geen sprake is van een kritieke toestand", zegt secretaris-generaal Håkon Dahl tegen VG. Het ongeval gebeurde donderdagmiddag tijdens een fietsrit bij Dølemo in Agder. Volgens de bond was er geen andere schaatser bij het ongeval betrokken.

Het is niet de eerste keer dat Pedersen een blessure opliep tijdens een fietsrit. In 2019 lagen hij en landgenoot Simen Spieler Nilsen op het asfalt tijdens een trainingskamp in Inzell.

Update 14 mei 12:45 uur:
Bij onderzoek in het ziekenhuis is bij Pedersen een kleine leverbloeding geconstateerd. Deze is behandeld en de situatie is onder controle. Later op de avond werd hij per luchtambulance naar het ziekenhuis van Ullevål vervoerd voor verdere behandeling.  

Daar werden twee fracturen gevonden in een hand. Deze wordt vandaag geopereerd. Verder heeft de schaatser met name kneuzingen en oppervlakkige schaafwonden. Hij is bij bewustzijn en opgewekt. Wel zal hij tot nader order in het ziekenhuis blijven voor observatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan