Tickets
Shop
Kort door de bocht 19 nov 2021

Nieuwe outfit Noren, ex-shorttrackster De Schutter ontvangt boekenprijs

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Nieuwe outfit Noorse schaatsers
De Noren komen dit weekend bij de World Cup in Stavanger in een nieuw pak op het ijs. Het kenmerkende blauwe pak van de afgelopen jaren is ingeruild voor een rood-blauwe variant die naar verluidt sneller is dan de oude kledij. Vier jaar geleden werd het traditionele rode pak nog ingeruild voor de huidige blauwe. Volgens de maker zouden blauwe pakken sneller zijn. "Kleuren kunnen het materiaal beïnvloeden, wat vervolgens invloed heeft op de luchtweerstand", klonk het toen. Opvallend detail in het nieuwe pak is het retro patroon dat in de cap is verwerkt. 

 

Geen jubileumfeest schoonrijders
De viering van het 75-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders LVS) op 7 december is uitgesteld. De steeds verder stijgende aantallen besmettingsgevallen heeft de feestcommissie doen besluiten dat deze periode geen geschikt moment is voor een jubileumfeest. Het festijn dat zou plaatshebben op de ijsbaan ‘De Westfries’ in Hoorn, krijgt een nieuwe datum. “Het is nu niet verantwoord met honderd mensen een feest te hebben waarbij we niet altijd de anderhalve meter afstand in acht kunnen nemen”, aldus Pleunie Korteland en Mariet Wit namens de organisatie.

Prijs voor ex-shorttrackster De Schutter
Ex-shorttrackster Margriet de Schutter (35) heeft tijdens ’s werelds grootste internationale sportfilmfestival (FICTS) de prestigieuze ‘Diamond D’Honneur’ in ontvangst mogen nemen. Ze kreeg de prijs vanwege haar inzet voor de sport en het boek ‘The Secret Balance of Champions – Health Challenges in Elite Sport’, dat ze samen met Vincent Gouttebarge en Gino Kerkhoffs schreef en eerder dit jaar uitbracht. Het Engelstalige boek bevat openhartige verhalen van 32 kampioenen uit de sport, onder wie Mo Farah, Chris Froome, Marianne Timmer, Epke Zonderland, Apolo Anton Ohno, Kiki Bertens en Arjen Robben. In het boek praten de atleten over omgaan met blessures, mentale gezondheid, motivatie, voeding, topvorm, Covid, de juiste balans en het leven na topsport. Alle  interviews met sporters zijn voorzien van foto's en QR-codes die leiden naar video’s met de desbetreffende atleet online.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan