Tickets
Shop
Nieuws 09 nov 2021

Corona-uitbraak in Japanse ploeg: vier schaatsers en zes stafleden besmet

Een deel van de Japanse schaatsploeg zal de eerste World Cup in Tomaszow Mazowiecki aan zich voorbij moeten laten gaan. Volgens de Japanse bond zijn er tijdens een trainingskamp in Inzell vier schaatsers en zes stafleden positief getest op het coronavirus.

Foto : Soenar Chamid

Het gaat om Nana Takagi, Ryosuke Tsuchiya en Riku Tsuchiya, en 'een rijdster uit het team van Nao Kodaira'. "Voor ons is het een verrassing dat negen mensen positief zijn bevonden. Ze hebben geen symptomen en zijn niet ziek. Ze trainen ook gewoon door, weliswaar op hun balkon en hotelkamer", zei Johan de Wit bij Langs de Lijn En Omstreken. Waar de rijders het virus hebben opgelopen, is voor De Wit een raadsel. "De enige plek waar we geen masker op hebben is tijdens de training op het ijs. Daar zou misschien iets gebeurd kunnen zijn."

De Japanse ploeg (bestaande uit 22 rijders en 13 stafleden) reisde aan het eind van de vorige maand naar het Zuid-Duitse plaatsje af om zich voor te bereiden op de eerste World Cup, die van 12 tot en met 14 november in Tomaszow Mazowiecki wordt verreden. Om daarheen te mogen, moest iedereen een negatief testbewijs afleveren, maar dat kreeg niet iedereen voor elkaar. De besmette gevallen zullen volgens Duitse richtlijnen zeven dagen in quarantaine gaan, terwijl de niet-besmette personen 'gewoon' naar Polen kunnen afreizen.

De corona-uitbraak is een hard gelag voor de ploeg van bondscoach Johan de Wit, die vorig seizoen alle internationale wedstrijden oversloeg vanwege de angst om het coronavirus op te lopen. Omdat er dit seizoen quotaplekken moeten worden verdiend voor de Olympische Spelen, kon Japan niet nog een jaar thuisblijven, vertelde De Wit onlangs tegenover schaatsen.nl. "We moeten ons plaatsen voor de Olympische Spelen en dan maakt veiligheid even wat minder uit vinden ze hier." De Wit stelde bovendien voor om net als vorig seizoen een 'bubbel' te organiseren.

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan