Tickets
Shop
Nieuws 01 mei 2021

Dubbelslag voor Ter Haar: 'Als vanouds heerlijk gekoerst'

Met twee overwinningen en een tweede plaats was het een succesvol eerste wedstrijdweekend voor Luc ter Haar. De 27-jarige inlineskater was in Heerenveen de beste op de puntenkoers en de afvalkoers. Op de 1000 meter van vrijdag eindigde hij als tweede achter Rémon Kwant. "Na dit weekend kan ik wel stellen dat ik in orde ben", trekt hij dan ook de conclusie.

Foto : Glenn Wassenbergh

Op de afvalkoers van zaterdag was het nog niet zomaar gedaan voor Ter Haar. Met de finale in zicht schoot Bart Hoolwerf er als een speer vandoor en de rijder van Team Jumbo-Visma creëerde al gauw een groot gat. Ter Haar zag het gebeuren, maar maakte zich er niet al te druk om. "We wisten van gister dat je in je eentje niet zomaar wegblijft. Je houdt het vier ronden vol, maar dan gaat het licht uit. Gary (Hekman, red.) had het heel goed onder controle."

Dankzij het beulswerk van Hekman werd Hoolwerf op tijd bijgehaald. In de finalesprint wist Ter Haar vervolgens af te rekenen met Ronald Haasjes en Ruurd Dijkstra. Het deed hem goed om na een lange winter zonder wedstrijden weer in competitieverband op de piste te staan. "Op de twee lange afstanden heb ik zoals vanouds heerlijk gekoerst. Iedereen zat in hetzelfde schuitje en dat er geen wedstrijden op natuurijs kwamen was een bittere pil. We mogen heel blij zijn dat we nu zo vroeg al weer koers kunnen rijden in het inlineskaten."

 

De komende tijd hoopt Ter Haar richting het EK Inlineskaten toe te werken. Het toernooi staat eind juli op het programma en past voor veel rijders goed in de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Het WK, dat in inlinemekka Colombia wordt gehouden, een stuk minder. Zo ook voor Ter Haar. "Het doet wel een beetje pijn, maar dat gaat helaas niet werken." 

Bij de vrouwen was Elsemieke van Maaren net als op de puntenkoers van vrijdag de beste. In de afsluitende sprint versloeg ze Elisa Dul en Bianca Roosenboom. Lange tijd wisselden de blokken van het KTT Zuidwest en het KTT Noord elkaar af aan kop van de koers. Van Maaren zweefde er als eenling gemakkelijk tussendoor en wist zo zonder al te veel energie te verspillen in de finale terecht te komen. Daar moesten de blokken van de talententeams het onderspit delven. 

Bekijk hier de uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan