Tickets
Shop
Inlineskaten 01 mei 2021

De Boo verrast zichzelf met tweede plek op 500 meter

Met zijn zeventien jaar stond hij daar toch maar mooi in de finale van de 500 meter, dacht Jenning de Boo. Bij de tweede KNSB Baanwedstrijd in Heerenveen had het jonge talent niet verwacht in de finale met Rémon Kwant, Kay Schipper en Bas Meijer op de tweede plaats te eindigen. "Het is heel mooi uitgepakt eigenlijk."

Foto : Glenn Wassenbergh

De Boo, afkomstig uit Groningen en wonend in een gastgezin in Friesland, had zich vooraf al hoge doelen gesteld. De A-finale moest er met zijn huidige vorm wel inzitten. "De trainingen gaan steeds beter en ik rijd heel snelle rondjes." Tussen ervaren rijders als de Schippers en met specialist Kwant was een podiumplaats echter niet evident. De rappe inlineskater miste op vrijdag net de finale van de 1000 meter, al was hij wel de rapste in de B-finale. 

Toch wist De Boo zich op de 500 meter uitstekend te handhaven. Hij positioneerde zich achter Kwant en nadat Kay Schipper ten val was gekomen lag de weg naar het podium open. Op het laatste rechte eind probeerde hij nog naast Kwant te komen, maar dankzij een goede spagaat van Kwant kwam hij net tekort. "Mijn spagaat is nog een beetje half. Ik kreeg al wat commentaar langs de baan. Daar kan ik dus nog op oefenen."

De training voor de finish gaat er de komende tijd nog wel van komen, denkt de jonge rijder van het KNSB Talent Team Noord. Hoewel hij in de winters vooral voor het shorttrack traint, ligt zijn focus voorlopig echt op het inlineskaten. Als alles verloopt volgens plan wil de nummer acht van het NK Allround shorttrack deze zomer richting het EK en het WK Inlineskaten. 

 

"Helemaal na zo'n race ben ik wel benieuwd wat ik kan op internationaal niveau. Ik wil zeker naar het EK in Portugal en ik hoorde dat het WK in Colombia is. Maar als ik daar heen mag, moet ik dat wel eerst nog even overleggen met de coaches. Voor het EK mis ik wel al een stukje zomerijs voor het shorttrack."

"Afgelopen winter heb ik wel gewoon getraind met mijn ploeg, maar ik baal er wel van dat ik geen wedstrijden tegen leeftijdsgenoten heb kunnen rijden. De komende tijd ligt mijn volle focus op het skeeleren, want daar gaan de wedstrijden wel door. Het is fijn om die wedstrijdspanning weer mee te pakken."

Voordat het zover is, staat de komende tijd eerst nog het nodige aan nationale wedstrijden op het programma. Daar wil hij opnieuw de strijd met Kwant aangaan. "Vroeger keek ik altijd naar hem, dat ik nu zo dichtbij zit is wel heel vet. Ik rijd ook op zijn wielen, die heb ik laatst bij hem opgehaald. Hij zei na de race al dat ik goede wielen had", grapt hij.

Bij de vrouwen ging de overwinning net als vrijdag naar Elisa Dul. In de finale hield zij Moniek Klijnstra en Bianca van der Meer achter zich. Patricia Koot, vrijdag nog de verrassende derde op de puntenkoers, was de vierde finalist. Als gevolg van blessures waren Lianne van Loon en Bente Kerkhoff zaterdag niet meer van start gegaan. 

Bekijk hier de uitslagen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan