Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2021

Vanessa Herzog verlaat Team Reggeborgh

Na twee jaar te hebben samengewerkt met Team Reggeborgh kiest Vanessa Herzog voor een andere route richting de Olympische Spelen. De sprintster geeft op haar sociale media aan dat het tijd is voor verandering.

Foto : Sander Chamid

In het voorjaar van 2019 maakten Reggeborgh en Herzog bekend te gaan samenwerken. De Oostenrijkse zou niet volledig aansluiten bij de ploeg van hoofdcoach Gerard van Velde, maar op gezette tijden zich wel bij de ploeg voegen voor trainingskampen. Bij het team kwam ze oude bekenden tegen als trainster Desly Hill en collega-schaatsers en -inlineskaters Ronald en Michel Mulder. 

Herzog sloot zich na een uiterst succesvol seizoen aan bij de groene brigade. Bij de WK Afstanden van 2019 won ze de wereldtitel op de 500 meter en een zilveren medaille op de 1000 meter. Op het EK Sprint in Collalbo wist ze eveneens de titel te veroveren. Tijdens haar samenwerking met Team Reggeborgh wist ze die prestaties niet te evenaren. Vorig jaar eindigde ze als vierde op de 500 meter van de WK Afstanden, afgelopen maand kwam ze niet verder dan de vijfde plaats achter Angelina Golikova. In het bericht op haar sociale media bedankt Herzog Team Reggeborgh voor de afgelopen twee jaar. "Het was een unieke ervaring die ik niet had willen missen."

Spirit
De 25-jarige schaatsster vervolgt haar weg richting de Olympische Spelen van 2022 met eenzelfde samenwerkingsverband in Polen. Herzog geeft toe dat de gehoopte impulsen in Nederland uitbleven en had zelfs het gevoel dat haar ontwikkeling werd tegengehouden. "Er zijn geweldige atleten en sterke karakters in Team Reggeborgh, maar misschien ben ik daarom de laatste tijd niet ontspannen genoeg geweest in Nederland, zowel tijdens de training als in de races. Ik voelde me een beetje geremd", zegt Herzog tegenover Kurier

De zoektocht naar nieuwe trainingspartners leidden Vanessa Herzog en haar trainer en echtgenoot Thomas naar Polen. De sprintster zal voortaan afwisselend meetrainen met de nationale ploeg aldaar. "Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging en de spirit van de Poolse sprintergroep. Ons recept voor succes is altijd een mix geweest van alleen trainen met Tom en het afwisselen met een groep", aldus de Oostenrijkse, die deze zomer ook weer wil inlineskaten. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan