Tickets
Shop
Nieuws 22 mrt 2021

Van Ramshorst / BlueDune ongewijzigd naar nieuw marathonseizoen

De topdivisieploeg van Team Van Ramshorst / BlueDune gaat in dezelfde samenstelling naar het nieuwe marathonseizoen. Ook volgend jaar bestaat het team dus uit Laura van Ramshorst, Linda Halling, Femke Mossinkoff en Anne Tauber. Door de uitbraak van het coronavirus heeft het team amper in wedstrijdverband kunnen rijden.

Foto : Vincent Riemersma

Afgelopen jaar heeft de ploeg met de komst van bewezen natuurijstoppers Van Ramshorst en Tauber de gelederen flink versterkt. In het door het coronavirus geteisterde schaatsseizoen zijn er weliswaar geen marathons gereden, toch heeft de ploeg op de thuisbaan in Utrecht veel samen kunnen trainen. "We hebben een goede sfeer en balans in het team", aldus ploegleider Martin van de Pol, die daarmee direct verklaart waarom de ploeg bij elkaar blijft.

Vanwege de coronacrisis heeft Tauber de winter deels doorgebracht op de crossfiets. De tweevoudig Nederlands kampioene op de mountainbike en de winnares van de Alternatieve Elfstedentocht op de schaats gebruikte het veldrijden als wedstrijdprikkel in een verder wedstrijdloze winter. "Toch wil ze graag blijven schaatsen in ons team", vertelt Van de Pol. "Wij weten dat als Anne er is het echt een meerwaarde is voor ons team. Daarnaast biedt het kansen voor onze beloftenrijdsters om ervaring op te doen als Anne een keer niet rijdt."

In het beloftenteam zijn voor komend seizoen wel enkele wijzigingen in de bezetting. Met Janne Berkhout en Britt van Wees heeft de ploeg twee jonge marathonschaatssters aan zich weten te binden. Demi Huiden en Andrea de Jong zullen het team verlaten. Het beloftenteam zal volgend jaar bestaan uit: Eline Jansen, Roos Tabak, Janne Berkhout en Britt van Wees. "Met ons beloftenteam hebben wij als doel om talenten op te leiden voor de topdivisie en niet om per se een klassement te rijden in de beloftendivisie", ligt Van de Pol de doelstellingen toe.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan