Tickets
Nieuws 25 feb 2020

Tauber en Van Ramshorst nieuwe aanwinsten Team BlueDune - Update

Team BlueDune heeft de topdivisieploeg voor het seizoen 2020/2021 rond. Laura van Ramshorst komt over van Team CENNED en Anne Tauber kiest, na het stoppen van iMFARMING, ook voor BlueDune. Daarnaast maakt Femke Mossinkoff na een sterk seizoen de overstap van de beloftenploeg naar de Topdivisie.

Van de huidige rijders zal Linda Halling ook volgend jaar voor de ploeg uitkomen. Danielle Ootes, die deze zomer al afscheid nam van het inlineskaten, stopt na dit seizoen ook als marathonschaatsster. Andrea de Jong bewandelt de omgekeerde weg van Mossinkoff en zal volgend jaar in de beloftendivisie uitkomen. De toekomst van Demi Huiden in het marathonpeloton is op dit moment nog onzeker vanwege haar blessure. 

Johan Berga en Martin van de Pol, sinds twee jaar gezamenlijk het brein achter de ploeg, proberen met plezier, positiviteit en een nuchtere aanpak stappen te maken. Net na de start van dit seizoen kwam ex-topdivisierijdster Jane Ravestein de ploegleiding versterken. Met succes, want de huidige rijdsters kiezen er allemaal voor om verbonden te blijven aan het team en toppers als Van Ramshorst en Tauber willen er ook voor kiezen.

"Ik kijk er erg naar uit om bij deze gezellige en aanvallende ploeg te gaan rijden. BlueDune sluit perfect aan op mijn keuzes en ambities om zowel het marathonschaatsen als het mountainbiken te kunnen beoefenen", vertelt Tauber. "Het is voor mij heel fijn dat de ploeg naast de topdivisieploeg ook een beloftenploeg heeft. Nieuwe beloftevolle dames krijgen de kans zich te ontwikkelen in de topdivisiewedstrijden wanneer ik niet van start zal gaan. Maar boven alles zie ik in Linda Halling, Femke Mossinkhoff en Laura van Ramshorst hele leuke ploeggenoten. Ik denk dat wij elkaar goed zullen aanvullen en van elkaar kunnen leren." 

Update 25 februari:
Ploegleiders Martin van de Pol en Johan Berga hebben inmiddels ook de invulling van de beloftenploeg rond. Roos Tabak zal ook volgend jaar in de beloftendivisie uitkomen, vanuit de topdivisieploeg zetten Demi Huiden en Andrea de Jong een stapje terug. Met Eline Jansen is  er ook een versterking op komst. Jansen was begin dit jaar nog de jongste schaatsster op het KPN NK Allround. Marieke van Ede en Moniek van Linden verlaten de ploeg. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan