Tickets
Shop
Nieuws 10 jun 2021

Leer veilig inlineskaten met de videoreeks 'Learn to Skate'

Inlineskaten is hot. Maar hoe zorg je als beginnend skeeleraar dat je stevig op je wieltjes staat? Wat is de beste afzet en hoe kun je veilig remmen? Hoe pak je een stoeprand zonder te vallen? Met een kersverse reeks instructievideo’s helpt de KNSB je veilig op weg. Learn to Skate heten de filmpjes, met blogster Japke Janneke in de hoofdrol, die vanaf vandaag online staan.

"Wij zijn dolblij dat zo veel mensen kiezen voor inlineskaten. Een goede keuze, want het is een ideale work-out", zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. "We zien wel graag dat al die nieuwe liefhebbers veilig de weg op gaan. Dat wil niet alleen zeggen 'helm op en pols- en kniebeschermers aan', het is ook echt verstandig om de basisprincipes van het skeeleren goed onder de knie te krijgen. Vandaar deze videolessen."

In de reeks video’s van Learn to Skate, mede mogelijk gemaakt door KNSB-partner Daikin, komen alle onderdelen van het inlineskaten aan bod. Met Japke Janneke, oud-schaatsster en bekend als sportief blogster, en skeelerinstructeur Dick Nap heeft de KNSB een oude reeks video’s in een modern jasje gegoten. Japke geeft kort en krachtig uitleg en doet de oefeningen voor, waarna je zelf aan de slag kunt om je deze skatevaardigheden eigen te maken. 

De eerste video van Learn to Skate gaat over houding en afzet, de volgende aflevering gaat in op balans en stabiliteit. Video 3 is geheel gewijd aan het remmen en nummer 4 behandelt het vallen en opstaan. Aflevering 5 gaat over het bedwingen van stoepranden en andere obstakels, en in de laatste video staat het nemen van bochten (pootje over) centraal.

Trouw: "Het hele palet aan skatevaardigheden komt langs. De techniek wordt steeds helder en toegankelijk uitgelegd. Wie dit goed oefent, gaat een stuk zekerder de weg op, zodat je optimaal kunt genieten van deze mooie sport. Ik kan het iedereen aanraden om de video’s te gaan bekijken én op inlineskates op avontuur te gaan."

Op schaatsen.nl/learntoskate is vanaf vandaag de gehele videoreeks te zien. De komende weken besteden we iedere donderdag aandacht aan een van de video’s op onze social media-kanalen. We wensen je alvast veel kijk- en vooral ook veel skateplezier.

De Learn-to-skate-video’s passen in een bredere aanpak van de KNSB om het inlineskaten te promoten. Via het programma SKATETIJD! worden in heel het land clinics gestimuleerd, vooral bedoeld voor de jeugd t/m 12 jaar. Van 30 augustus t/m 5 september vindt de eerste SKATE4daagse plaats, waar liefhebbers in heel het land aan kunnen meedoen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan