Tickets
Shop
Nieuws 16 jul 2021

KNSB heeft programma rond voor Daikin NK Weg, 100 meter en Marathon

De KNSB heeft het definitieve programma vastgesteld voor het Daikin NK Inlineskaten Weg in Rotterdam (6 en 7 augustus). Naast de onderdelen One Lap, Puntenkoers en Marathon wordt ook de 100 meter Sprint in Rotterdam verreden.

Foto : Hidde Muije

De wedstrijden worden gehouden op de Wielerbaan Rotterdam. Adres: Landscheiding 101, 3045 NK Rotterdam. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 6 augustus
Vanaf 13.30 uur: One Lap (kadetten, junioren B, junioren A & senioren)
Vanaf 16.30 uur: Puntenkoers (kadetten, junioren B, junioren A & senioren)

Zaterdag 7 augustus
Vanaf 9.00 uur: Marathon (masters 42 km, junioren B 21 km)

Vanaf 13.15 uur: 100 meter Sprint (kadetten, junioren B, junioren A & senioren)
Vanaf 14.30 uur: Marathon (junioren A & senioren 42 km)

In aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen is er nog een mogelijkheid om deel te nemen aan de KNSB Reggeborgh Marathon op 23 juli in Utrecht.

Inschrijving:
Inschrijven kadetten en junioren B kan vanaf maandag 19 juli via inschrijven.schaatsen.nl. Voor deze twee categorieën geldt een open inschrijving met een maximum aantal plekken per afstand op volgorde van aanmelding. Na het bereiken van het maximum aantal deelnemers sluit de inschrijving. Aanmelden als reserve kan daarna via skaten@knsb.nl.

De junioren A & senioren worden door de KNSB uitgenodigd. Dit gebeurt rond komend weekeinde (17-18 juli). De junioren A rijden, net als vorig jaar, een gecombineerde wedstrijd met de senioren. Dit jaar krijgen de junioren A wel een eigen podium per afstand. De inschrijvingen voor de marathon (alle categorieën) kennen geen maximum aantal deelnemers.

Deadline:
Voor de wedstrijden op 6 augustus sluit de inschrijving op zondag 1 augustus 23.59 uur. Voor de wedstrijden op 7 augustus sluit de inschrijving op maandag 2 augustus 23.59 uur.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan