Tickets
Shop

KNSB Reggeborgh Marathon

vr 23 jul - vr 23 jul
Marker Utrecht

Officieel heeft de marathon bij sportwedstrijden een afstand van 42,195 km. In het skeelerjargon wordt de term marathon veelal gebruikt als aanduiding van een wedstrijd over een langere afstand op de openbare weg in een dorp of stad en dicht bij het volk.

De lengte van een wedstrijd kan dan ook fluctueren tussen de 20-100km. In competitie verband proberen we een gevarieerd programma aan te bieden, voor elk wat wils is het credo.

Door de coronamaatregelen is het organiseren van wedstrijden op de openbare weg tot op heden niet mogelijk of moeilijk uitvoerbaar. De gesloten parcoursen, veelal wielerbanen, geven ons nu de mogelijkheid een aantal landelijke wedstrijden te houden als alternatief voor de openbare weg, inschrijving is voor iederéén mogelijk. Dit in tegenstelling tot de topwedstrijden waarbij de deelname op uitnodiging verliep als voorwaarde vanuit het ministerie.

Ook publiek is weer welkom maar nog wel met de 1,5m restrictie.

De eerste wedstrijd is 23 juli op de Nedereindseberg in Utrecht. Een selectief parcours met een lengte van 2200m en een venijnig heuveltje voor de krachtpatsers. Naast de landelijke rijders is er een Dave van Cup voor de regio vrouwen en mannen.

Voor extra spektakel is de 100m sprint toegevoegd. Ook hier staat de deelname open voor iedereen.

Wel belangrijk is inschrijven tot uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de wedstrijd.


Locatie


Nedereindseweg 501W
Utrecht

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Deelnemers voor de 100m Sprint kunnen zich hier inschrijven.
Deelnemers voor de Marathon kunnen zich hier inschrijven.

Programma

18.00 uur: 100m sprint dames en heren
18.30 uur: Regio Dave van Dam (D/H/M)
19.15 uur: KNSB Reggeborgh Marathon dames
20.30 uur: KNSB Reggeborgh Marathon heren


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}