Tickets
Shop
Nieuws 15 jan 2021

Schouten trapt schaatsweekend af, Roest tegen Pedersen op 500 meter

De openingsdag van het ISU EK Allround & Sprint begint al vroeg. Al om 11.30 in de ochtend gaan de eerste vrouwen van start voor hun eerste afstand: de 500 meter voor de allrounders. Irene Schouten opent het bal. Zij start in de eerste rit tegen de Estse Kristiine Kalev.

Foto : Soenar Chamid

De andere twee Nederlandse vrouwen komen even later in actie. Joy Beune rijdt in de zevende rit tegen Elizaveta Golubeva en Antoinette de Jong start in rit acht tegen Evgeniia Lalenkova. Lalenkova en Beune treffen elkaar vervolgens op de 3000 meter in de achtste rit. Schouten en Natalia Voronina rijden in de rit daar voorafgaand. De Jong komt in de laatste rit op het ijs en weet dus wat haar concurrenten hebben gedaan. Ze rijdt tegen de Poolse Natalia Czerwonka. 

Bij de mannen krijgt Patrick Roest op de openingsafstand al direct een kans om een eerste klap uit te delen aan zijn grootste buitenlandse concurrent. In de negende rit rijdt hij tegen Sverre Lunde Pedersen. Op de 5000 meter komt Roest als eerste van de favorieten in actie. In de zevende rit moet hij tegen Ruslan Zakharov een tijd op de klok zetten. Na hem rijdt Marcel Bosker tegen Andrea Giovannini, Bart Swings tegen Pedersen en Sergey Trofimov tegen Marwin Talsma. 

Dit zijn jullie favorieten uit de poll in de voorbeschouwing:

Als de allrounders hun eerste toernooidag er op hebben zitten, komen de explosieve vrouwen en mannen tevoorschijn. Jorien ter Mors is de eerste die namens Nederland in actie komt. Zij rijdt in de vijfde rit tegen Kaja Ziomek. Vervolgens is het de beurt aan Femke Kok om tegen Olga Fatkulina te laten zien of ze net zo snel is als de afgelopen maanden. Jutta Leerdam strijdt in de laatste rit tegen Angelina Golikova. Op de 1000 meter rijdt Leerdam in rit vijf tegen Daria Kachanova, in rit zes rijdt Ter Mors tegen Fatkulina en in de achtste en laatste rit rijdt Kok tegen Golikova. 

Bij de mannen komt Thomas Krol op de 500 meter al vroeg in actie. De 1000-meterspecialist rijdt in de derde rit tegen Marten Liiv. Hein Otterspeer ontmoet in de achtste rit de snelle Rus Viktor Mushtakov. Kai Verbij en Artem Arefyev rijden in rit negen en Nico Ihle en Håvard Lorentzen sluiten de eerste 500 meter af. Op de dubbele afstand moet Otterspeer al vroeg aan de bak. In rit drie rijdt hij tegen Samuli Suomalainen. Krol ontmoet Joel Dufter in rit zeven en Verbij sluit de dag af tegen Ignat Golovatsiuk in de tiende en laatste rit. 

Dit zijn jullie favorieten uit de poll in de voorbeschouwing:

Bekijk hier de volledige startlijsten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan