Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 15 jan 2021

In de bubbel met Bart Swings: 'Ben een groot fan van Kanye West'

Sinds maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende vijf weken gaan doorbrengen, roepen we de rubriek 'In de bubbel met' in het leven. Vandaag is het de beurt aan Bart Swings.

Foto : Neeke Smit

Naam: Bart Swings
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Heerenveen
Neemt deel aan: EK Allround, World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Ik kijk er niet per se naar uit om vijf weken in de bubbel te zitten, maar kijk er wel naar uit om eindelijk weer wedstrijden te rijden. Als het dan onder deze omstandigheden moet, is dat maar zo. We mogen sowieso al heel blij zijn dat de ISU dit voor ons georganiseerd heeft en dat we de kans krijgen om te schaatsen. Het zal niet het allerleukste zijn, maar daarentegen denk ik wel dat het een hele speciale ervaring gaat zijn."

Wie of wat ga je het meest missen?
"M'n vriendin. Ik heb deze zomer en winter veel tijd in mijn appartementje in Heerenveen doorgebracht en omdat mijn vriendin vaak bij me is langsgekomen, voelt het inmiddels wel als thuis. Het is heel aangenaam dat ik degene die ik het meeste mis, dicht bij me heb, maar de komende weken zal het anders zijn. Het gaat voor de eerste keer sinds maart vorig jaar zijn dat ik zo lang van huis ben. Eigenlijk is het een beetje back to reality, aangezien we de voorgaande winters constant in het buitenland zaten."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"De belangrijkste dingen zijn mijn laptop, mijn gsm en mijn koptelefoon. Ik heb ooit eens een speciale hoofdtelefoon gekocht die speciaal is gemaakt voor videocalls, waardoor het net lijkt alsof je bij elkaar bent. Ik heb sowieso wel graag een koptelefoon bij me, want dan kan ik als ik alleen op m'n hotelkamer zit naar huis bellen of naar m'n vriendin. Op m'n laptop kan ik games spelen, zoals FIFA, Warzone of Call of Duty. Op die manier kun je ook nog eens contact onderhouden met vrienden."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Ik ben altijd al een groot fan van Kanye West geweest, maar de laatste tijd luister ik ook graag naar hiphopmuziek van Juice WRLD en The Kid Laroi. Tijdens een fietsrit van twee uur zet ik meestal één bepaalde artiest op en dan luister ik allerlei nummers via de shuffle-modus."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Ik zit veel op Netflix, heb laatst de serie 'Undercover' gekeken en die vond ik wel tof om te volgen. Ook de serie 'The Queen's Gambit' vond ik erg leuk. Na de derde aflevering hebben mijn vriendin en ik zelfs een schaakbord gekocht en zijn we gaan schaken."

Wat is je guilty pleasure?
"Ik ben helemaal gek van Ben en Jerry's. Meestal neem ik zo'n bak ijs na een pittige trainingsweek of tijdens een goeie film. Als 'ie eenmaal open gaat, gaat 'ie ook op, haha."

Wanneer zijn voor jouw de vijf weken geslaagd?
"Als ik een hoger niveau haal dan afgelopen jaar en de goede lijn van de afgelopen maanden kan doortrekken. Ik vind het lastig om er een resultaat op te plakken, omdat ik niet weet hoe ik tegenover de rest van de wereld sta. Omdat we vanwege corona lange tijd niet wisten wat er dit seizoen gereden ging worden, staat dit seizoen vooral in het teken van investeren richting volgend jaar. Natuurlijk hoop ik goede resultaten neer te zetten op het EK Allround en de WK Afstanden, maar het belangrijkste is om de lijn van de afgelopen maanden door te trekken."

Bekijk hier de andere van de serie:
In de bubbel met Marwin Talsma
In de bubbel met Francesca Lollobrigida
In de bubbel met Patrick Roest
In de bubbel met Femke Kok

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan