Tickets
Shop
Nieuws 07 jan 2021

Fontana slaat EK Shorttrack over: 'Gezondheid mijn belangrijkste bezit'

Zevenvoudig Europees kampioene shorttrack Arianna Fontana slaat het EK Shorttrack dit jaar over. Dat heeft de Italiaanse laten weten in een uitgebreid relaas op haar Instagram-pagina. Ze durft het gezien de situatie rond de uitbraak van het coronavirus niet aan om af te reizen naar het Poolse Gdansk.

Foto : Soenar Chamid

"Ik heb zo lang gewacht als ik kon om te zien of het aantal coronagevallen in Europa omlaag zou gaan of dat er een centrale Europese aanpak zou komen. Dat is niet het geval, dus zeg ik uit voorzorg af", ligt ze haar besluit toe. "Mijn gezondheid is mijn belangrijkste bezit. Dat moet ik beschermen."

Fontana zegt zo min mogelijk risico te willen lopen in aanloop naar het WK, dat ze wel zou willen rijden. In maart was het WK Shorttrack in Seoul een van de eerste grote internationale toernooien dat als gevolg van de uitbraak afgelast werd. Het toernooi dat van 5 tot en met 7 maart in Dordrecht op het programma staat wil ze absoluut niet missen. "Als ik naar Polen ga voor het EK, breng ik mijn deelname aan het WK in gevaar in het geval dat ik COVID-19 oploop."

Fontana is de eerste shorttrackster die bekendmaakt niet deel te zullen nemen aan het EK, dat van 22 tot en met 24 januari in Gdansk gehouden wordt. De Nederlandse ploeg reist wel af naar Polen. Suzanne Schulting, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf zijn op basis van hun prestaties al zeker van een startbewijs. Wie de andere Nederlandse shorttrackers zijn die aan het toernooi deelnemen is op zeer korte termijn bekend. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan