Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2020

Nieuw parcours voor natuurijswedstrijden Luleå, zónder brug

De noordelijke lus uit het parcours van de schaatswedstrijden in Luleå zal komende winter niet meer worden aangedaan. Dat blijkt uit het programma dat de organisatie afgelopen week publiceerde. De wedstrijden zullen op een parcours van 7 kilometer in de zuiderhaven plaatsvinden.

Foto : Neeke Smit

De vijfde editie van Schaatsen Luleå van 18 tot en met 21 februari 2021 zal er vanwege de coronamaatregelen anders uitzien dan voorheen, maar de organisatie heeft in overleg met de KNSB en de gemeente Luleå genoeg aanknopingspunten gevonden om het programma door te laten gaan. Naast de drie afsluitende wedstrijden in de Grand Prix-serie wordt op zaterdag 20 februari ook weer een toertocht georganiseerd. Geïnteresseerde schaatsers kunnen zich daar inmiddels voor inschrijven. 

Het verwijderen van de iconische brug uit het parcours zal door veel schaatsers verwelkomd worden. De passage onder de brug door zorgde bij menigeen voor irritatie, aangezien het grind in het ijs voor botte schaatsen zorgde. De kortere ronde zorgt er tevens voor dat het publiek de koers beter kan volgen en de organisatie meer zichtbaarheid creëert voor de sponsoren. De start/finish van de Grand Prix is gelegen in de Zuiderhaven en het parcours is vanuit de stad via verschillende opstaplocaties te bereiken.

Bekijk hier het volledige programma van de Grand Prix Luleå en de toertochten.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan