Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2020

Kramer: 'Heb er vertrouwen in dat de wedstrijden doorgaan'

Sven Kramer en Jac Orie zijn positief gestemd over de kansen van een eventuele bubbel in Heerenveen. Volgens de mannen van Team Jumbo-Visma wordt er hard aan gewerkt om de World Cups dit jaar op één locatie door te laten gaan. "Het zou fantastisch zijn als het lukt", aldus Kramer.

Foto : Neeke Smit

Nadat de ISU eind augustus een streep zette door de World Cups in Tomaszów Mazowiecki, Stavanger, Salt Lake City en Calgary legde de KNSB in samenwerking met House of Sports een plan neer bij de internationale schaatsbond om een 'bubbel' (zoals ook bij de Formule 1 en de NBA) in Thialf te organiseren. De verwachting is dat de ISU deze week daar de knoop over doorhakt. "We gaan er vanuit dat de wedstrijden er komen", aldus Jac Orie tijdens de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma.

Hoe de bubbel er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is dat er drie weekenden op rij World Cups in Thialf worden verreden. De sporters zullen dan ongeveer vier weken achtereen in een hotel moeten leven. "Al zijn het twee maanden, dat maakt me niet uit", stelt Kramer. "Dit is ons werk en dit is de consequentie daarvan. Als we dit moeten doen om de sport goed te verkopen, is het een klein offer tegenover de mensen die er echt last van hebben."

Volgens de 34-jarige Fries is het van belang dat de sport blijft draaien, ook in deze coronatijd. "Natuurlijk staat de gezondheid voorop, maar het zou fantastisch zijn als we wedstrijden kunnen schaatsen en de sport kunnen verkopen", vervolgt de viervoudig olympisch kampioen. "Het maakt me dan niet eens uit of het in Thialf is of ergens anders, als we maar kunnen schaatsen. Ik heb er vertrouwen in dat er een situatie wordt gecreëerd die verantwoord is en waar iedereen zich comfortabel bij voelt."

Hoe de kalender er in 2021 uit komt te zien, is vooralsnog koffiedik kijken. "De ISU wil in ieder geval de grote wedstrijden en toernooien richting het einde van het jaar laten staan. Daar zijn we heel blij mee", besluit Orie.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan