Tickets
Shop
Trachitol Trials 16 okt 2020

Oud-deelnemer Trachitol Trials: 'Dat zou gaaf zijn, 200 kilometer schaatsen op de Weissensee'

De Trachitol Trials zijn inmiddels begonnen. Om schaatsliefhebbers mee te nemen in deze actie laten wij oud-deelnemers van de Trachitol Trials aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen met de winactie en hoe zij het beleefd hebben om mee te mogen schaatsen met Team Trachitol op de Weissensee. In dit artikel is de 26-jarige Sanne aan het woord.

Samen met haar clubgenoten staat Sanne in de winter ongeveer drie keer per week op het ijs in Alkmaar. Schaatsen is dan ook een van haar favoriete bezigheden. "Op een jonge leeftijd heb ik al leren schaatsen en sinds mijn vijftiende ben ik lid van ijsclub Uitgeest", vertelt ze. "Naast dat ik schaatsen een hele leuke sport vind, is het ook altijd gezellig op en rond de ijsbaan en ga ik graag met mijn trainingsgenoten om. Deze passie deel ik met mijn vader, die ook regelmatig op de baan van De Meent te vinden is."

"Ik las voor het eerst over het bestaan van de Trachitol Trials via de Sprint app en dacht bij mezelf: dat zou gaaf zijn, 200 kilometer schaatsen op de Weissensee. Ik was er nog nooit geweest en had ook nog nooit zo'n afstand geschaatst. Ik had al wel in mijn gedachten om over een aantal jaar mee te doen, maar deze kans om met een team mee te doen kon ik niet laten schieten. En omdat je meer kans maakte wanneer je meer rondjes op de ijsbaan zou schaatsen heb ik mezelf stiekem met mijn vader ingeschreven."

Genieten en afzien
Op het moment dat Sanne en haar vader te horen kregen dat zij een van de gelukkigen waren die mee mochten, hadden ze nog een maand of twee om extra te trainen. "Gelukkig zaten de kilometers er door de wekelijkse trainingen wel in. We zijn nog een paar keer naar Biddinghuizen geweest. Daarnaast heb ik nog wat vaker op de mountainbike en tacx gezeten."

"Wat het meest memorabele moment van de tocht was? Dat is een lastige keuze", zegt Sanne. "Zowel de start als finish zal ik niet snel vergeten. Van 's ochtends in het donker vertrekken met duizend mensen als één grote verlichte trein tot het finishen met mijn vader terwijl de zon onder begint te gaan. Het was een mooie combinatie van genieten en afzien, want er waren ook zware momenten met pijntjes en vermoeidheid. Gelukkig waren er onderweg veel lieve mensen met aanmoedigingen die me naar de eindstreep hebben geholpen. Ik heb de 200 kilometer geschaatst en mijn vader zelfs 212,5, aangezien hij nog samen met mij mijn laatste rondje heeft gereden."

Wil jij ook de Elfstedentocht schaatsen?
Wil jij ook kans maken op zo'n geweldige reis naar de Weissensee? Doe dan mee met de Trachitol Trials in de Sprint app. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is samen met je schaatsmaatje in de maanden oktober en november de medailles 'snel, sneller of snelst' te behalen. Dit doe je door met z'n tweeën 50, 250 of 500 kilometer te schaatsen. Meer informatie vind je hier of bekijk het deelnamereglement.

Download de Sprint app gratis in de App Store en Play Store om mee te doen aan de Trachitol Trials en je schaatsprestaties te meten. Meer informatie over de schaatsen met de Sprint app vind je hier.

Schaatsen en corona: Wijs op het ijs!
Nu we nog steeds mogen schaatsen is het van belang dat je je goed aan de maatregelen houdt. Want alleen als iedereen zich aan de coronaregels houdt, kunnen we met z'n allen blijven sporten. Wees dus wijs op het ijs en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Check dan schaatsen.nl/corona.

De toertochten op de Weissensee gaan in 2021 niet door, daarom zijn de Trachitol Trials gestopt. Deelnemers kunnen hun gemaakte kilometers meenemen naar het volgende seizoen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan