Tickets
Shop
Nieuws 29 okt 2020

Organisatie zet streep door toertochten op Weissensee

De organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee heeft alle toertochten voor de komende editie geschrapt. "Waar wij anderhalve maand geleden nog hoopvol groen licht hadden gekregen, moeten we nu constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld", meldt de stichting op haar website.

Foto : Neeke Smit

Met de hernieuwde opmars van het coronavirus heeft Karinthië, de provincie waar de Weissensee gelegen is, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een oranje reisadvies gekregen. Dat betekent dat een dringend advies geldt alleen noodzakelijke reizen naar het gebied te maken. Toeristische reizen vallen daar niet onder. Daarnaast moeten reizigers die uit een oranje gebied komen tien dagen in quarantaine verblijven. 

Gegeven de huidige omstandigheden vindt de organisatie het onverantwoord om een grootschalig evenement te organiseren. Ook wil men de Nederlandse en Oostenrijkse gezondheidszorg niet belasten met de onvermijdelijke blessures die de deelnemers aan de tochten zullen oplopen. "Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien, maar de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en de lokale gemeenschap staat voorop. Daarnaast willen wij bijdragen aan alle maatregelen die nodig zijn om deze verschrikkelijke pandemie uiteindelijk het hoofd te bieden. Daar past ons evenement in 2021 niet bij."

Op dit moment is het nog niet bekend of ook de wedstrijden op de Weissensee afgelast gaan worden. In een eerder stadium werden de toertochten en de wedstrijden qua programmering al van elkaar gescheiden. De wedstrijden staan vooralsnog gepland in de periode van vrijdag 15 januari tot en met dinsdag 19 januari 2021.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan