Tickets
Shop
Nieuws 13 mei 2020

Port of Amsterdam/SKITS heeft ploeg nagenoeg rond

Port of Amsterdam/SKITS heeft haar teams bijna rond. De ploeg zal komende winter verschijnen in de dames en heren beloftendivisie en de heren topdivisie.

Bij de topdivisie is Ivar Immerzeel de nieuwe aanwinst. Afgelopen seizoen reed hij rond tussen de beloften in het pak van Okay Fashion & Jeans. Het seizoen daarvoor reed de aanvallende rijder voor de ploeg waar hij nu terugkeert. Na het vertrek van Daan Besteman en Victor Ramler en de gestopte Mark van der Harst bestaat de ploeg verder uit Niels Immerzeel, Joeri Klous, Christoffel Hendriks en Luuk Loohuis, die afgelopen seizoen een beloftennummer had, maar al regelmatig bij de topdivisie meedeed. Gesprekken met een zesde rijder worden nog gevoerd. 

Beloften
Bij de beloften heren is Roel Boek de nieuwe aanwinst, hij pakte in het pak van groenehartsport.nl afgelopen seizoen in Hoorn zijn eerste overwinning bij de beloften. Naast Boek zullen Koen de Best, Pijke Steenhuis en Cas van Trierum ten strijde trekken. 

Iza Stekelenburg is de nieuwste vrouw binnen Port of Amsterdam/SKITS. Samen met Floor Besteman, Judith Krabbenborg en Suzanne Klous vormt ze de beloftenploeg bij de dames. Besteman kwam vorig jaar nog uit in de topdivisie van het marathonschaatsen, maar besloot voor het komende seizoen een stapje terug te doen. Port of Amsterdam/SKITS heeft ervoor gekozen om te stoppen met de topdivisie damesploeg. De ploeg kon niet de juiste rijdster vinden binnen hun visie, die gericht is op talentopleiding en studenten uit de omgeving Amsterdam. De twee andere rijdsters van het afgelopen seizoen, Melissa van Pierre en Malou Hiemstra, hadden eerder al elders onderdak gevonden.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan