Live
Shop
Nieuws 12 mrt 2020

Update: Tjalma, Van Maaren en Peters vormen nieuwe ploeg na breuk met Rekenservice

In het seizoen 2020/2021 zal een nieuw team actief zijn in zowel de Topdivisie als de beloftencompetitie. SKADI, dat onder leiding staat van Nick Uithoven, zal in de Topdivisie bestaan uit Floor Peters, Clarissa van Maaren en Britt Tjalma. De drie rijdsters en ploegleider Uithoven zijn na een verschil van inzicht gebroken met hun huidige ploeg Rekenservice-VGR.

Foto : Sander Chamid

Tijdens de wedstrijden in het Zweedse Luleå bleek dat de rijdsters en het team niet meer op een lijn zaten en na overleg met ploegleider Uithoven besloten ze hun eigen pad te kiezen. Ook verzorger Johnny Verbeek en fysiotherapeut Ilse Uithoven verhuizen mee naar de nieuwe ploeg, waar Melissa van Pierre als vierde rijdster aansluit. Zij komt over van Port of Amsterdam, waarvoor ze de afgelopen drie seizoenen uitkwam in de Topdivisie. 

Al snel na de scheiding met Rekenservice-VGR werd een hoofdsponsor gevonden, al blijft die liever anoniem. Om die reden is gekozen voor de ploegnaam SKADI, naar de vrouwelijke figuur Skadi uit de Noordse mythologie die geassocieerd wordt met de winter en de jacht. Door deze geldschieter is de vrouwenploeg verzekerd van alle wedstrijden in Nederland en op buitenlands natuurijs. Ook zal een aantal vrouwen voor SKADI uitkomen tijdens skeelerwedstrijden. De ploeg is nog op zoek naar diverse subsponsors. 

Naast de Topdivisieploeg zal ook een beloftenteam het ijs betreden. Annelies Oude Alink en Estelle de Jong komen over van Port of Amsterdam en ook het jonge talent Kayleigh ter Laak komt bij de ploeg. Zij reed dit jaar als individuele rijdster in de beloftendivisie. Met een vierde rijdster worden nog gesprekken gevoerd.

Update 12 maart:
De vierde beloftenrijdster voor Team SKADI is bekend. Elske Lenis zal in de kleuren van de nieuwe ploeg op het ijs verschijnen. Lenis komt over van iM FARMING, de ploeg waarvoor ze de afgelopen vier jaar in de Topdivisie uitkwam. "Met haar ervaring zal Elske de overige meiden goed kunnen bijstaan als koerskapitein en ook zal ze eventueel als vijfde rijdster in actie kunnen komen in de Topdivisie", meldt de ploeg. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan