Tickets
Shop
Nieuws 09 jan 2020

Hoofdsponsor Team iM FARMING beëindigt sponsoring

Na vier succesvolle seizoenen ondersteuning van het dames Topdivisieteam iM FARMING, heeft hoofdsponsor Kverneland Group besloten om de sponsoring van het team te beëindigen. Het is vanaf het begin al de bedoeling van Kverneland Benelux geweest om het team bij te staan in de beginfase en dan na een aantal jaren het sponsorstokje door te geven.

Foto : Erik van den Boogert

"Gezien de successen van het team, dat ondanks de ondersteuning toch met beperkte middelen een compleet seizoen moest draaien, is die opzet goed gelukt", aldus Walter Ruiterkamp, managing director bij Kverneland Benelux. 

Team iM FARMING begon in seizoen 2016/2017 als nieuwe ploeg in de Topdivisie. Elske Lenis, Janneke Elzinga, Andrea de Jong en de reeds ervaren oud-Topdivisierijdster Hilde-Marije Dijkstra kenden elkaar van de regionale competitie en besloten zelf een team op te richten. Topdivisierijdster Kirsten Velzeboer maakte het team compleet. 

Voor seizoen 2017/2018 kreeg de formatie versterking van de altijd aanvallende Anne Tauber. Team iM FARMING bood Tauber de ruimte om haar professionele carrière als mountainbikester te combineren met het marathonschaatsen. Dit resulteerde direct in een overwinning op de Alternatieve Elfstedentocht in 2018. Vanwege de expertise van de hoofdsponsor doopte het team zichzelf om tot 'Ploeg der ploegen'.

Team iM FARMING in het seizoen 2018/2019 | Foto : Erik van den Boogert

Ondanks dat de hoofdsponsor na dit seizoen stopt, gaat het team er nog een mooi slot van het seizoen van maken. Daarnaast zullen de huidige rijdsters van Team iM FARMING (Tauber, Elzinga, Lenis, Anneleen Zijl, Ariane Smit (wisselrijdster) en Dijkstra (B-rijdster) nieuwe mogelijkheden gaan verkennen voor seizoen 2020/2021. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan