Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2020

Kulizhnikov reageert op kritiek: 'Niet geïnteresseerd in mening van Nuis'

Foto : Sander Chamid

'Schandalig' noemde Kjeld Nuis de afmelding van de Russen bij het WK Sprint in Hamar. Pavel Kulizhnikov, Viktor Mushtakov en Ruslan Murashov gingen gedrieën om uiteenlopende reden niet meer van start op de tweede dag van het sprinttoernooi. Nuis vond die beslissing 'topsport onwaardig' en die kritiek heeft ook het Russische kamp bereikt. "Mijn afzegging komt voort uit objectieve redenen: mijn gezondheid", is de reactie van Kulizhnikov bij rsport

"Ik ben niet geïnteresseerd in de mening van Kjeld", vervolgt hij. "Ik heb ook geen commentaar gegeven toen hij niet meedeed aan de NK Afstanden en ik heb me niet geconcentreerd op het feit dat ik hem in Salt Lake City heb verslagen terwijl ik een ernstige schouderblessure had. Ik vecht die dingen liever uit op de baan."

Kulizhnikov stond na de eerste dag van het WK Sprint derde in het tussenklassement. Na een derde plaats op de 500 meter eindigde hij als zesde op de 1000 meter. Op beide afstanden werd de Rus twee weken geleden nog wereldkampioen in Salt Lake City. Nuis moest op de 1000 meter van dat WK genoegen nemen met zilver, op ruim een seconde van het nieuwe wereldrecord van Kulizhnikov. 

Een cynische Kulizhnikov sprak in de Russische media vanmorgen een boodschap uit richting Nuis: "Ik hoop dat Kjeld de volgende keer de moed zal hebben om niet alleen commentaar te geven op de Russische atleten, maar ook zijn eigen falen te erkennen. Ik wil hem bij dezen dan ook feliciteren met zijn zevende plek op het WK Sprint."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan