Francesca Lollobrigida zal het komende seizoen haar marathons gaan rijden voor de schaatsdames van A6.nl Groot in Auto's. De 29-jarige Italiaanse, die na het vertrek van Team Lasaulec zonder ploeg kwam te zitten, is blij dat ze onderdak heeft gevonden. "Ik kijk enorm uit naar dit avontuur."

Lollobrigida won in haar carrière al 23 Marathon Cups en ging er het afgelopen seizoen met twee overwinningen vandoor. "Deze snelle Ferraritopper moet niet verloren gaan voor de marathonsport", meldt ploegmanager Henk Jan Meijer met een kwinkslag verwijzend naar de autoverkopende corebusiness van de hoofdsponsor. "Francesca is gewoon een hele mooie aanvulling voor ons team en het peloton. Het plezier, de lol, snelheid en gedrevenheid van haar past gewoon bij ons team."

De Italiaanse alleskunner deelde zaterdagochtend al een foto in haar nieuwe tenue en vertelde vervolgens uit te kijken naar de samenwerking met onder meer Manon Kamminga. "Ik ken Manon al heel lang, we zijn teamgenoten bij Team Bont (inlineskaten, red.) en zullen nu voor het eerst samen op het ijs in actie komen. Ik kijk ernaar uit om samen met haar en de andere rijdsters te schaatsen."

Twee ploegen
Het team van A6.nl bestaat komende winter uit zeven dames op Topdivisie- en beloftenniveau. Afgelopen seizoen kwam de overkoepelende stichting Schaatsdames nog met twee ploegen uit in de Topdivisie. Naast A6.nl was toen ook Jacobus.nl actief op het hoogste niveau. Door de wijziging van de regelgeving door de KNSB, waarbij twee ploegen onder dezelfde paraplu niet meer zijn toegestaan op hetzelfde niveau, heeft de stichting nu besloten haar twee ploegen over de Topdivisie en beloftendivisie te spreiden.

Die ruimte is er ook nadat A6.nl na een succeswinter Cupwinnares Imke Vormeer zag stoppen en Pien Keulstra de focus zal verleggen naar haar studie. Bente Kerkhoff vertrok eerder naar Team Bewustwinkelen / TEKLAB. Met Lollobrigida wordt er nu één vervangster binnen gehaald. Naast Lollobrigida bestaat de ploeg komende winter uit Manon Kamminga, Anne Leltz, Beau Wagemaker, Sandra Dekker, Yvonne Nauta en Sanne van der Schaar. Over de exacte verdeling van de rijdsters over beide divisies wordt later besloten.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.